Tasarımı ve geliştirme süreci Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen ve dünya prömiyeri Cenevre’de gerçekleştirilen yeni Tourneo Courier; kompakt ve şık tasarımı, sınıfında öncü hacim kapasitesi, kullanışlılık, yakıt tasarrufu ve yüksek güvenlik özellikleriyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda tüm dikkatleri çekmeyi başararak Türk Mühendisliği’ni gururla temsil ediyor.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün Yeni Tourneo Courier ile ilgili olarak;         Transit’in ardından ‘Tourneo’ ismi ile ticari araç segmentinde yeni bir marka daha yarattık. Tourneo ürün ailesinin en yeni üyesi olan ‘Courier’i kamuoyuyla ilk kez Cenevre’de buluşturmaktan ve dünya prömiyerini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kocaeli fabrikamızda üretmeye başladığımız Tourneo Custom aracımız 2012 yılında Cenevre fuarının yıldızı olmuştu, bu sene yine bizim tasarımını ve üretimini gerçekleştireceğimiz aracımız olan Tourneo Courier’in Cenevre fuarının en iddialı modeli olacağına inanıyorum. diye konuştu.

Yeni Tourneo Courier, Ford’un, Fiesta ve B-MAX gibi diğer B segmenti modellerinde de kullanılan global B platformu üzerine geliştirildi. Binek araç konforu ve çevikliğini ticari araç segmentine taşıyan Yeni Tourneo Courier hem ferah bir yaşam alanı hem de geniş bir yükleme kapasitesi sunuyor.

 

Üstün kalite, yüksek işçilik

Güçlü, yukarı doğru yükselen omuz hattı, ince farları ve Ford markasının karakteristik trapezoid ön panjuru ile Tourneo Courier; gerek iç tasarımı gerekse dış tasarımı bakımından güçlü çizgilerin üstün kalite ve yüksek işçilikle tamamlandığı, Ford’un küresel tasarım dilinin dinamik karakterini ortaya koyan bir araç olma özelliği taşıyor.

 

Dünyada ilk defa Cenevre’de sergilenen Yeni Tourneo Courier ön tasarımındaki krom dokunuşlar, çift renkli alaşım jantlar gibi benzersiz dış detayları içeriyor. İç mekanda ise deri malzemelerin kullanıldığı orta panel, deri/kumaş kombinasyonlu koltuklar, kalite hissini arttıran krom detaylar ve kontrast renklere sahip tasarım dikkat çekiyor.

 

Akıllı depolama özellikleri

Tourneo Courier’in her iki tarafta da sunulan arka kayar kapıları, sınıfında geniş inip binme mesafesini sunarken 60/40 oranında iki parça halinde katlanabilen arka koltuklar mükemmel hacim ve esneklik sağlıyor. Yeni Tourneo Courier’in akıllı saklama özellikleri; yüksekliği ayarlanabilir bagaj zemini, A4 ebadında bir dosyanın sığabildiği ve hatta küçük laptopların depolanmasına izin veren bir orta konsolu ve tepe üstü saklama gözleri ile sürücü koltuğu altında bir depolama çekmecesini içeriyor. Orta konsolda yer alan elektronik eşya gözü; telefonlar ve seyir sistemleri de dahil olmak üzere birçok mobil cihazları yerleştirme, monte etme ve şarj etme imkanı sağlıyor.

 

Yüksek teknolojinin sağladığı güvenlik

Tourneo Courier; Acil Durum Yardım Sistemine sahip Ford SYNC, Ford SYNC ile birlikte sunulan AppLink, Geri Görüş Kamerası, Kolay Yakıt Sistemi, Hız Sabitleyici ve ön, yan, perde ve diz hava yastıkları ve arka koltuklarda emniyet kemeri ikazları gibi sınıfında öncü bir dizi güvenlik özellikleri sunuyor.

 

Yüksek verimliliğe sahip dizel ve benzinli motorlar, bütün ünitelerde Auto-Start-Stop seçeneğiyle sınıfında en iyi yakıt tasarrufunu hedefleyen Tourneo Courier’in 1.5-litrelik (75 PS) ve 1.6-litrelik (95 PS) Duratorq TDCi dizel motor alternatifleri bulunacak. Tourneo Courier’de ayrıca Ford’un ödüllü 1.0 litrelik EcoBoost motoru da tercih edilebilecek.

 

Yepyeni Ford Tourneo Courier ilk kez Cenevre’de dünyaya tanıtılıyor; zarif tasarımlı ticari araç, Tourneo ailesini tamamlıyor

Ford bütün özellikleri yenilenen Tourneo Courier’i, Avrupa’daki ürün odaklı dönüşümünün bir parçası olarak Cenevre Otomobil Fuarında görücüye çıkardı. Ford böylelikle, 2014’ün ortalarına kadar Avrupa’da satışa sunulacak olan çok yönlü dört Tourneo ticari araçtan oluşan seriyi tamamladı.

Şık tasarımlı ve kompakt Tourneo Courier; sınıfında lider iç hacim, yakıt tasarrufu ve güvenlik özelliklerine sahip. Courier, Ford’un ticari araç ürün yelpazesini küçük araç segmentine doğru genişletiyor.

Üstün hacim ve çok yönlülük özelliklerini kendinde toplayan Tourneo Custom, iki uzunluk seçeneğiyle dokuz kişilik oturma kapasitesine sahip ve segmentinde Euro NCAP beş yıldız güvenlik derecelendirmesini almayı başaran ilk araç.

Ford, duyurduğu “Tourneo Operasyonuyla” takımlara bir sonraki görevlerinde bir Tourneo kullanma şansı tanıyacak…

Ford’un kompakt ve şık tasarımlı yepyeni Tourneo Courier, şirketin Avrupa’daki ürün odaklı değişim sürecini hızlandırmaya devam ederken, 2013 Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez dünyaya tanıtıldı.

Sınıfında öncü hacim kapasitesi, kullanışlılık, yakıt tasarrufu ve güvenlik özelliklerine sahip Yeni Tourneo Courier, ilk kez Cenevre’de birlikte tanıtılan ve Avrupa pazarında 2014’ün ortalarına kadar satışa sunulacak olan dört araçtan oluşan yeni Tourneo ailesini tamamlıyor.

Ford Avrupa Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Barb Samardzich “Tourneo, hayatı dolu dolu yaşayan kişiler için tasarlanan akıllı, her şeyi yapabilen bir aracı temsil ediyor. Kişisel misyonunuz ne kadar büyük olursa olsun – işinizin yükünü hafifletmesinin yanısıra – yaşadığınız her andan tat almanıza yardımcı olacak bir Tourneo ticari aracımız var” diyor.

Ford’un yolcu aracı portföyüne dahil MAX grubu araçlarının yanında yerini alan yeni nesil Tourneo modelleri, dört ila dokuz kişilik oturma kapasitesiyle çok yönlü ticari araçlar olma özelliğine sahip.

Yenilikçi, fonksiyonel ve düşük işletim maliyetleri sunmak üzere tasarlanan Tourneo serisi, üstün esneklik ve konfor sağlayan akıllı, hacimli bir iç mekana; sınıfında en iyi yakıt tasarrufunu hedefleyen etkili güç aktarma mekanizmalarına sahip. Tourneo serisinde, ses kontrollü araç içi bağlantı sistemi SYNC de dahil olmak üzere en yeni Ford araç teknolojileri bulunuyor.

Tourneo Courier
Heyecan verici Tourneo ailesinin en kompakt üyesi olan Tourneo Courier, Ford’un ticari araç sınıfını küçük araç segmentine doğru genişletiyor.

Samardzich, “Tourneo Courier, kompakt görünümünde inanılmaz bir hacme sahip ancak bunu yaparken, kolay ve çevik kullanım özelliğinden ödün vermiyor. Tourneo Courier zarif dış görünümü ve çok yönlü iç tasarımı ile çok sevilecek ve bu aracı diğerlerinden ayıran yakıt tasarrufu, ödenen paranın karşılığı, akıllı teknolojiler ve ileri güvenlik donanımları gibi özellikleri de beğenilecek” diyor.

Bütün özellikleriyle yenilenen Tourneo Courier, Ford’un, Fiesta ve B-MAX gibi modellerde de uygulama alanı bulan en yeni küresel küçük araç platformuna dayanıyor. Toplam uzunluğu 4.16 metre olan yeni model, kompakt bir arabanın çevik sürüş özelliğini ve manevra kabiliyetini kendinde toplarken, eşyalar için cömert bir hacim sağlıyor. Türkiye pazarında dört kişilik bir konfigürasyon piyasaya sunuluyor.

Güçlü, yukarı doğru yükselen omuz hattı, ince farları ve yükseğe monteli ayırt edici trapezoid ızgarasıyla Tourneo Courier; gerek iç tasarımı gerekse dış tasarımı bakımından güçlü çizgilerin üstün kalite ve yüksek işçilikle tamamlandığı, Ford’un küresel tasarım dilinin dinamik karakterini ortaya koyuyor.

Cenevre’de sergilenen Courier, üst ve alt ızgaralarda krom dokunuşlar, ayırt edici iki tonlu alaşım tekerlekler gibi benzersiz dış detayları içeriyor. İç mekandaki özel deri kenarlı üst enstrüman paneli, kısmen deri koltuklar, krom detaylar ve kontrast kırmızılı bölümleri içeriyor.

Tourneo Courier’in ikiz arka kayar kapıları, sınıfında en iyi erişimi sunarken 60/40 ayrık, katlanabilen arka koltuklar mükemmel hacim ve esneklik sağlıyor. Akıllı depolama özellikleri, bagaj alanında birden çok yüksekliğe ayarlanabilir paket tepsisini, A4 dokümanları ile küçük laptopların depolanmasına izin veren bir “mega-centre” konsolu ve tepe üstü depolama alanlarıyla sürücü koltuğu altında bir depolama çekmecesini içeriyor. Enstrüman panelinin ortasındaki benzersiz cihaz yuvası;, telefonlar ve seyir sistemleri de dahil olmak üzere mobil cihazları yerleştirme, monte etme ve şarj etme imkanı sunuyor.

Tourneo Courier aynı zamanda Acil Durum Yardım Sistemine sahip Ford SYNC, Ford SYNC AppLink, Arka Görüş Kamerası, Kolay Yakıt Sistemi ve Ayarlanabilir Hız Sınırlayıcı ile göğüs kafesi koruyucu hava yastıkları, baş koruyucu perde hava yastıkları, diz hava yastıkları ve ikinci sıra emniyet kemeri uyarıcıları gibi sınıfında öncü bir dizi güvenlik özellikleri de sunacak.

Yüksek verimliliğe sahip dizel ve benzinli motorlar, sınıfında en iyi yakıt tasarrufunu hedefliyor. Müşteriler 1.5-litrelik (75 PS) ve 1.6-litrelik (95 PS) Duratorq TDCi dizel seçenekleri ile 2012’de “Yılın Uluslararası Motor”u seçilen üstün özellikli 100 PS 1.0-litre EcoBoost benzinli motoru arasında tercih yapabillecek.

Ford Otosan’ın Türkiye, Kocaeli’ndeki fabrikasında bulunan yeni tesiste üretilecek Tourneo Courier’in, 2014 ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yeni Tourneo Connect
Tourneo Connect ile birlikte Avrupa’da Cenevre’de halkın beğenisine sunuluyor.

Dinamik, modern görünümüyle sürüden ayrılan Tourneo Connect bu ticari araç sınıfına cesur bir görünüm kazandırıyor. Titiz bir tasarım ve işçilik anlayışıyla inşa edilen zarif sürücü yeri, çekici ve konforlu bir tasarım sunuyor.

Sürücülere Ford’un en yeni sürücü yardım özellikleri ve iç mekan teknolojileri sunuluyor. Tourneo Connect, sınıfında Active City Stop özelliğine sahip ilk araç olma özelliğine ve Acil Durum Yardımlı Ford SYNC, Arka Görüş Kamerası ve uyarlanabilir viraj sis lambalarına sahip.

Tourneo Connect, hacimli ve çok yönlü oturma kabini içerisinde kayar arka kapılar, oldukça esnek oturma yerleri ve arka koltukların üstünde uçak tipi tepe üstü dolaplar da dahil olmak üzere bir dizi akıllı depolama alanıyla üstün kullanışlılık sunuyor. Ön yolcu koltuğu da, düz paketlenmiş mobilyalar gibi fazlasıyla uzun eşyaların kolayca taşınmasına olanak sağlayacak şekilde katlanabiliyor.

Verimli dizel ve benzinli motor seçenekleriyle sınıfında en iyi yakıt tasarrufu özellikleri sağlamayı hedefleyen Tourneo Connect; Otomatik Start / Stop ve Aktif Ön Izgara sistemi gibi Ford ECOnetic Teknolojisi özelliklerine sahip. Avrupa’daki motor seçenekleri arasında 75, 95 ve 115 PS versiyon seçeneklerine sahip 1.6-litrelik Duratorq TDCi dizel motor, 100 PS 1.0-litrelik EcoBoost benzinli motor ve altı otomatik vitesli, ödüllü 1.6-litrelik EcoBoost motor bulunuyor.

Tourneo Connect, Focus ve bütün özellikleri yenilenen Kuga/Escape’de de uygulama alanı bulan küresel C-segment platformuna dayanıyor. 5 kişilik modelin toplam uzunluğu 4.42 metre iken 7 kişilik Grand Tourneo Connect’te 400 mm daha uzun bir dingil mesafesiyle Toplam 4.82 metre uzunluğa sahip. Her iki araç, Avrupa’da 2013’ün sonunda satışa sunulacak.

Yepyeni Tourneo Custom (9 kişilik)
Piyasaya geçen yıl sürülen dinamik yeni Tourneo Custom, üstün hacim ve çok yönlülüğüyle, dokuz kişi ve onların eşyalarını içerecek kadar cömert bir alan sunuyor. Avrupa’da satışta olan yeni model, segmentinde Euro NCAP’tan maksimum beş yıldız güvenlik derecelendirmesini alan ilk taşıt olma unvanı kazanarak bu segmentte çığır açıyor.

Yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak inşa edilen ve baştan aşağı yenilenen iç mekan, sekiz ve dokuz kişilik konfigürasyon seçenekleriyle satışa sunuluyor. Arka iki sıradaki koltuklar, çoklu konfigürasyonlar halinde kolayca katlanabilen ve bölümler halinde veya tamamıyla çıkartılabilen yeni bir tasarıma sahip ve 30’dan fazla oturma permütasyonu sunuyor.

Aracın, toplam 4.92 metre ve 5.34 metre olmak üzere iki uzunluk seçeneği mevcut. Daha uzun olan model, üçüncü koltuk sırasının arkasında ekstra bagaj alanı sağlıyor. Bütün versiyonlarda ikiz kayar kapılar standart olarak sunuluyor ve geniş açılımlı bir arka kapak bulunuyor.

Tourneo Custom, SYNC, Arka Görüş Kamerası, Hız Sınırlayıcı, Otomatik Uzun Far Kumandası ve Sürücü Uyarıcı gibi Ford’un en yeni araç teknolojilerini sunuyor. Şeritten ayrılma uyarısı ve SYNC Acil Durum Yardımı gibi iki teknoloji özelliği ile Euro NCAP Advanced ödüllerine layık görülen araç, sınıfında bir ilke imza atıyor.

Ford’un en yeni 2.2-litrelik Duratorq TDCi dizel motorunun iyileştirilmiş bir versiyonu olan ve olağanüstü yakıt tasarrufu sunan güç aktarma mekanizması, üstün performansı ve inceliği bir arada bulunduruyor. 100 PS, 125 PS ve 155 PS olmak üzere üç ayrı nominal güç değeri mevcut olan araçta; altı manüel vitesli ve standart Auto-Start-Stop özelliğine sahip güç aktarma mekanizması 100 km’de 6.5 litre ve km’de 172 g CO2 emisyonuyla sınıfının lideridir.*

# # #

*Belirtilen yakıt tüketim miktarları ve CO2 emisyonları, son tadil edilen versiyonuyla (EC) 715/2007 sayılı Avrupa Yönetmeliğindeki teknik koşullara ve spesifikasyonlarına göre ölçülür. Sonuçlar, dünyanın diğer bölgelerinde farklı sürüş döngüleri ve yönetmeliklerinin kullanılması nedeniyle bu pazarlardaki yakıt tasarrufu rakamlarından farklı olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz