Hyundai’nin gelecek nesil spor coupe’si “HND-9” ve Fransız moda devi Hermes tarafından hazırlanan lüks sedan konsepti “Equus by Hermes”, 2013 Seul Otomobil Fuarı’nda sergilenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Arka arkaya tanıttığı yeni nesil araçlarından sonra iki kapılı coupe ve sedan konseptleriyle de büyük ilgi çekti. Hyundai, fuarda sergilediği toplam 30 farklı modelle birlikte 11 yeni teknolojisini de özel olarak hazırlanan 10 değişik standda görücüye çıkarmış oldu.
Global olarak tüm dünyada “Modern Premium” felsefesine odaklanan Hyundai, anavatanı Kore Seul’de marka imajı ve müşteri memnuniyeti iletişimini temsil eden “Brilliant Moment O” temasını da vurguladı. Modern dizaynı ve geriye doğru uzanan göz kamaştırıcı hatlarıyla gelecek nesil Hyundai spor otomobillerinin nasıl olacağı sorusuna cevap vererek heyecan uyandıran HND-9 konsepti, geleneksel akıcı tasarım felsefesinin evrim geçirmiş hali olarak kabul ediliyor.
HND-9 adlı konsept, Hyundai Motor Company’nin Kore-Namyang’daki Ar-Ge Merkezi’nin hazırladığı dokuzuncu konsept olarak lanse edilirken aynı zamanda aracın her bir tasarım evresinde sofistike çizgiler bulunuyor. 2860 mm dingil mesafesine sahip olan otomobilin uzunluğu 4695 mm, genişliği 1890 mm ve yüksekliği de 1340 mm.
Otomobilin tasarımında yer alan kelebek sitili kapılar, agresif tasarımı öne çıkaran farlar, LED stop lambaları, çift çıkışlı son susturucular, 22 inç’lik jantlar, karbon parçalar ve hafifletilmiş gümüş kaplama gövde, HND-9’un baştan sona premium bir spor otomobil olduğunu kanıtlıyor. Zarif dokuya sahip, farklı renklerden oluşan örgü şeklindeki sportif koltuklar da HND-9’un iç mekanındaki modern premium öğeleri oluşturuyor. Sürücü odaklı, yüksek teknolojili arabirime sahip ve tamamen dinamik sürüş için optimize edilmiş kokpit, markanın gelişmiş işlevsellik ve estetik sunumu hakkında da ipuçları sunuyor. Aracın 3.3 litre hacmindeki turbo beslemeli GDI motoru, 370 HP’lik maksimum gücünü arka tekerleklere Hyundai’nin kendi geliştirdiği 8 kademeli otomatik şanzımanla iletiyor.
HND-9 ile ilgili olarak yorum yapan Hyundai Motor Company Tasarım Merkezi Başkanı Suk-Geun Oh, “HND-9, Hyundai’nin gelecekteki sporcusu müşterilerimize yepyeni deneyimler sunacak. Akıcı tasarım felsefesinin yepyeni bir yansıması olan arkadan itişli bu konsept, sofistike görüntüsüyle yüksek performansı en iyi şekilde harmanlıyor” dedi.
Hyundai, 2013 Seul Otomobil Fuarı’nda ayrıca “Modern Premium” felsefesinin bir parçası olarak, sanatsal bir “Hyundai i40” çalışması, “My Baby” projesi ve “Equus by Hermes” konseptlerini de sergiledi. Geçtiğimiz ay ünlü endüstriyel tasarımcı Karim Rashid, Baş Tasarımcı Peter Schreyer’in ardından ekibe katılarak Hyundai’lerin gelişimlerine önemli ölçüde katkıda bulunmuş ve marka için taze bir kan olmuştu. Karim Rashid tarafından özel olarak tasarlanan i40, dizayn ve teknoloji arasındaki ortak bir bağı gözler önüne seriyor. Üçgen ve gökkuşağı şekilleri ile karakterize edilen dış tasarımla birlikte hız ve hareketi elde etmeyi düşünen Rashid, i40 çalışmasıyla son derece eşsiz niteliklerini de bu “sanatsal çalışmaya” yansıtmış oluyor.
Ünlü Fransız modacı Hermes’in hazırladığı Equus ise modernizm ve zarafetin birleşimini temsil ediyor. Özel bir iç mekana ve uzun şasiye sahip “Equus by Hermes”in teknolojik bir çok sistemi bulunuyor.
İlk kez 2009 Seul Otomobil Fuarı’nda Hyundai tarafından tanıtılan “My Baby Global Tasarım Projesi” bu yıl da standlardaki yerini aldı. Ziyaretçiler yenilikçi tasarımlara sahip güncel Hyundai modellerinin yanı sıra videolar, sesler ve ışıklarla desteklenmiş özel temalı alanlarda da sıradışı deneyimleri yaşayabiliyor. Proje sayesinde, Kore, ABD, Çin, Japonya, Avrupa ve Hindistan merkezli Hyundai tasarımcıları, yaratıcı fikirlerini farklı ülkelerdeki diğer tasarımcılarla paylaşmış oluyor. Tasarımcılar daha farklı yorumlar sunmak ve akıcı tasarım felsefesine katkıda bulunmak adına ortak çalışmalar yaparken Hyundai’nin gelişimini de hızlandırmış oluyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz