Toyota’nın yeni tasarım anlayışını tam olarak yansıtan Yeni Auris, Şubat ayından itibaren 39.900 TL’lik fiyatı ile Türkiye yollarına çıkıyor. Baştan sona değişen Yeni Auris, cesur vedinamik tarzıyla gençleri ve genç aileleri hedefliyor.

Toyota’nın heyecan verici yeni tasarım anlayışını tam  şekilde yansıtan Yeni Auris, markanın 2013 yılındaki yenilenme atağının ilk ürünü olarak yollara çıkıyor. Yeni Auris, çekici görünüm ve keyif veren sürüş özelliklerine sahip 2. neslinde segmentinin kendine güvenen otomobilleri arasında güçlü bir yer ediniyor.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş.CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın C segmentindeki global liderliğine vurgu yaparak “Yeni Auris ile bugün yepyeni bir tasarım anlayışını kutlayan Toyota, dünya çapında 140 ülkede 39 milyon adetten daha fazla satışla orta segmentte son derece iddialı bir geçmişe sahiptir. Bu mirası yine başarılarla taçlandıracağına inandığımız Yeni Auris’in müşterilerimizin uzun zamandır beklediği değişimi ve heyecanı yaratacağına eminiz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki satışlarımızın yüzde 35’ini oluşturan Auris, Toyota ürün gamının lokomotif ürünlerinden olmaya devam edecektir” dedi.

 

Toyota’nın Yeni Tasarım Anlayışı Yeni Auris’te Hayat Buluyor

Toyota’nın “Keen Look-Keskin Bakış” farlarıyla birlikte gündüz LED farları Yeni Auris’in görsel zenginliğini ortaya koyuyor. “Under Priority – Öncelikli” ön ızgara ile birlikte Toyota’nın yeni tasarım anlayışı tam olarak Yeni Auris’te hayat bulurken, bu özellikler otomobilin agresif, cesur ve çekici kimliğini gözler önüne seriyor. Bir önceki nesile göre 30 mm artırılarak uzunluğu 4275 mm’ye ulaşan ve yüksekliği 55 mm düşürülerek 1460 mm’ye indirilen Yeni Auris, zemine hakim, güvenli ve sağlam bir görüntü kazandı.  Sınıfının en iyilerinden olan 0,277 Cdaerodinamik sürtünme katsayısına sahip olan Yeni Auris’e entegre edilen arka spoiler, hava akımına şekil veren tavan tasarımı, aracın altından hava akımını kolaylaştıran alt tasarım detayları ve “sakana” isimli kanatlar daaerodinamik başarıyı sağlayan detaylardan sadece bir kaçı. Ağırlığı 50kg azaltılan Yeni Auris’in gövdesinin üst tarafında kullanılan çelik sayesinde de gövde mukavemeti yüzde 10 oranında arttı. Daha hafif olmasına rağmen daha güçlü materyallerin kullanıldığı üst gövde yapısı ve sürüş pozisyonunun 40 mm daha düşürülmesi yüksek hızda sürüş konforunu tamamlayan etkenler arasında yer alıyor. Ağırlık merkezinin düşürülmesinin yanısıra, Yeni Auris’te daha konforlu, çevik ve yüksek kontrollü sürüş sağlamak üzere 1,6 lt benzinli modellerde çift salıncaklı süspansiyon sistemi kullanıldı.

Yeni CVT Şanzıman ile Düşük Yakıt Tüketimi

Benzinli ve dizel modellerinde  Life, Active, Advance ve Premium olmak üzere 4 farklı donanım seviyesinin sunulduğu Yeni Auris’teki dış tasarım, mükemmel aerodinamik performans özelliklerini yansıtmanın yanı sıra düşük yakıt tüketimine de katkıda bulunuyor.  Geliştirilmiş aerodinamik özellikleri ile Yeni Auris’in 1,33 lt benzinli versiyonunda ortalamayakıt tüketimi 5,5 lt’ye, manuel şanzımana sahip 1,6 lt’de 5.9 lt’ye düşürüldü. Yeni Auris’in 1,6 lt benzinli versiyonunda ilk defa sunulan CVT şanzıman teknolojisi direksiyondaki vites kulakçıklarıyla kontrol sunarken 1,6 lt manuel şanzımandan da daha etkili yakıt verimliliği sağlıyor.  CVT şanzımana sahip olan 1,6 lt benzinli Yeni Auris’te yakıt tüketimi 100 km’de ortalama yüzde 20 oranında azalarak 5,7 lt’ye düşürüldü. 1,4 D-4D manuel şanzıman ile 1,4 D-4D multi mode şanzıman seçeneklerinde deortalama yakıt tüketimi 4,2 lt’ye düşürülerek yaklaşık yüzde 10 oranında iyileştirme sağlandı.

 

 

Keyif veren sürüş, konforlu iç mekan

Yeni Auris’te sunulan en dikkat çekici yeniliklerden biri de iç mekan tasarımına etkili bir dokunuş yapan “Skyview” cam tavan. “Skyview”, C segmentindeki en büyük panoramik cam tavanlardan biri olarak yeni Auris’in iç mekanında çok daha ferah bir hacim sunmaya olanak tanıyor.

Uzun mesafe yolculukları için geliştirilen yüksekliği ayarlanabilen sürücü ve ön yolcukoltuğu ile yüksekliği ve derinliği ayarlanabilendireksiyon simidi Yeni Auris’te daha konforlu bir sürüş pozisyonuna olanak veriyor.  Yanlardan ve oturma yüzeyinde daha fazla destek sunan yeni koltuk tasarımına ek olarak 20 mm artırılan arka koltuk diz mesafesi ile yolculuklar daha keyifli hale geliyor

Yeni Auris, güvenlik donanımları ile de dikkat çekiyor. Tüm versiyonlarda bulunan standart güvenlik donanımları arasında sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere 7 hava yastığı, VSC, Yokuş Kalkış Destek sistemleri gibi özellikler bulunuyor.

Yeni Auris, araç içindeki multimedya uygulamalarıyla eğlenceli bir sürüşü de garantiliyor. Toyota’nın “eğlenceli sürüş”anlayışının uygulaması olan Toyota Touch ile Yeni Auris’te yolcuklar çok daha keyifli bir hale geliyor. Yeni Auris’in 6.1 inçlik renkli dokunmatik ekran sistemiyle araç içi multimedya sistemi olan “Toyota Touch”, AM/FM radio, CD/ MP3 çalar, Bluetooth ile cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonu adres defteri ile senkronizasyon ve yine cep telefonundan müzik dinleme, yakıt tüketimi grafiğini gösteren yol bilgisayarı, arka görüş kamerası özelliklerini içeriyor. USB ve AUX ile de mobil cihazlara bağlantı imkanı da sunuluyor.  Yeni Auris’te önümüzdeki günlerdeopsiyonel olarak sunulacak “Touch&Go” multimedya sistemi ile navigasyon özelliği sunulacak. Bunun yanısıra Touch&Go ile   Bluetooth aracılığıyla ekran üzerinden SMS alma ve gönderme, USB tabanlı fotoğraf görme özelliği, internete bağlanma imkanı sunuluyor.

Yeni Auris’in kolay ve akıllı park sistemi olan SIPA (Simple – Intelligent Park Assist) ile, ön ve arka yan tamponlar üzerinde bulunansensörler kullanılarak sürücü çok daha dar alanlara otomatik olarak paralel park edebiliyor.

Yeni Auris, 39 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Şubat ayında Toyota Plazalar’da. Yeni Toyota Corolla ise 6 Haziran 2013 tarihinde tanıtılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz