Mercedes Benz’in Detroit Motor Show’da sergilediği yeni C serisinde 1.6 litrelik dizel motorun kullanılacağı açıklandı. Renault’dan alınan dCi ünite Mercedes modellerinde CDI olarak görev yapacak ve bir otomatik şanzımanla kombine edilmesi planlanıyor.

Yeni Mercedes C Serisi 1.6 litre dizel’in Türkiye fiyatını görmek için tıklayın…

Aracın diğer özellikleri şu şekilde:

  • Sürücünün yorgunluğunu tespit ederek uyaran Konsantrasyon kaybı uyarıcısı (Attention Assist)
  • Takip edilen araç ile aradaki mesafeyi sürekli koruyan, hatta trafik sıkıştığında otomatik olarak dur-kalk yapmasını sağlayan – Distronic Plus
  • Olası kazayı algılayan ve yolcuları kazayı en hafif şekilde atlatmaya hazırlayan Pre-Safe®
  • Aracın şerit içinde kalmasını denetleyen ve aktif müdahalede bulunan Aktif Şerit Takip Yardımcısı (Active Lane Keeping Assist)
  • Aracın rahat park edilebilmesini sağlayan ve park etme yardımcısı içeren ön ve arka park sensörleri Parktronic
  • Uzun hüzmeli farları, trafik durumuna göre diğer araç sürücülerinin gözünü almayacak şekilde otomatik ayarlayanAdaptif Uzun Far Yardımcısı PLUS
  • Arkadan çarpma risklerini azaltan Çarpışma önleme sistemi (Collision Prevention Assist)
  • Ön ve arka taraflardaki dört kameradan gelen görüntü bilgilerini kullanarak, aracın ve çevresinin kuş bakışı görünüşünü çıkaran, manevra sırasında, park yerlerine giriş çıkışta kolaylık sağlayan 360-derece kamera

Ağırlığı100 kilogram azaltılarak hafiflik sıralamasında segmentinin lideri konumunda bulunan yeni C-Serisi, tümü ECO start/stop fonksiyonuna sahip ve Euro 6 emisyonu standartlarındaki güçlü ve verimli benzinli ve dizel motorları ile bir önceki versiyonuna kıyasla % 20’ye varan bir yakıt tasarrufu sağlıyor.

Yeni nesil C-Serisi’nin BlueDIRECT dört silindirli benzinli motorları, yüksek verimi sınıfının en iyisi konumunda olan emisyon performansı ile bir araya getiriyor. 4MATIC sürekli dört tekerden çekiş sistemi ise aracın çekiş ve sürüş dengesini artırmaya yardımcı olurken aynı zamanda aracın sportif karakterini de ön plana çıkarıyor. Opsiyonel olarak sunulan ön ve arka akslarda havalı süspansiyon (AIRMATIC) sistemine sahip kendi segmentindeki ilk araç olan yeni C-Serisi’nde, AGILITY SELECT düğmesi kullanılarak “Comfort”, “ECO”, “Sport” ve “Sport+” gibi farklı sürüş seçenekleri tercih edilebiliyor.

Yeni Mercedes C Serisi 1.6 litre dizel’in Türkiye fiyatını görmek için tıklayın…

5 YORUMLAR

  1. c serisi spor olmuş çift eksos gençlerin daha çok begenisini kazanacağını düşünüyorum. Yaşlı veya makam arabasından çıkarak genç ve dinamik yapıya kavuşmuş. fiyatıda makul sevyede tutulursa satış patlamasını yapacağını düşünüyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz