Renault, global ürün gamının yeni üyesi Yeni Renault Koleos’un 2016 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimini gerçekleştiriyor.

Yeni 2016 Renault Koleos, SUV araçlarla özdeşleşmiş sağlamlık özelliğinin yanı sıra üst segment otomobillerde görmeye alıştığımız zarafeti ve özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Özellikleri, Yeni Renault Koleos’u konfor ve zerafet konusunda sınıfında referans haline getiriyor. Talisman’dan esinlenen gözalıcı tasarımı ile Yeni Koleos,  Renault’nun crossover (Espace), D Sedan modeli  (Talisman) ve  station wagonversiyonundan (Talisman Estate) oluşan lüks sınıfı serisini tamamlıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin taleplerine uygun olarak her ayrıntısı üzerinde incelikle düşünülmüş olan Yeni Renault Koleos’un satışları 2016’nın üçüncü çeyreğinde Avustralya, Türkiye, Körfez ülkeleri ve bazı Latin Amerika ülkelerinde başlayacak. 2016’nın sonuna doğru ise Çin’de, ardından 2017 yılı başında Rusya ve Avrupa’da satışa sunulacak.

 

Yeni Renault Koleos: Bir SUV’dan beklenen çizgi, kalite ve özellikler

Güçlü ve atletik

Yeni Renault Koleos, SUV segmentinin bütün tasarım özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Laurens van den Acker tarafından geliştirilen Renault tasarım stratejisini yansıtan Yeni Renault Koleos, sağlamlık ve macera ruhunu temsil eden ‘EXPLORE’ (keşfet) tasarım unsuru ile özdeşleştiriliyor. Renault tasarımcıları Yeni Renault Koleos’un güçlü ve kaslı hatlarını tasarlarken bu yaklaşımdan esinlendi. Yeni Renault Koleos artık klasik hale gelmiş SUV tasarım özelliklerini bünyesinde barındırıyor:

Koruyucu kapı çıtaları,

Geniş jant seçenekleri (19 inçe kadar),

Alüminyum tavan barları.

Yeni Renault Koleos: SUV ayrıntılarına sahip iç mekân

Yüksek sürüş pozisyonu kusursuz görüş imkânı sunuyor. Geleneksel bir sedan otomobil ile kıyaslandığında yeni Renault Koleos’un sahip olduğu yüksek sürüş pozisyonu 150 mm daha fazla. Bu da bir SUV tercih edenlerin son derece hoşuna giden güven verici bir özellik.

Uzun ve geniş ön panel ise sürücüye ve ön yolcuya emniyet ve koruma hissini vermek üzere tasarlandı. Orta konsolun her iki tarafında bulunan tutma barları ilhamını off-road dünyasından aldı; ayrıca otomobilin iç mekânına eşsiz bir sportif hava katıyor.

Gösterge tablosunun üst kısmından kol dayanağının arka kısmına kadar uzanan hat KOLEOS’un iç mekân konfigürasyonunu ön plana çıkaran detaylardan biri. Bu ayrıntı gücü ve dört tekerlekten çekişli araçlar dünyasını çağrıştırıyor.

Geniş orta konsol sürücü ve ön yolcu arasında oldukça geniş bir mesafenin kalmasını sağlıyor. Yeni Renault Koleos’un taşıdığı SUV genleri kabin içerisinde de göze çarpıyor. Aracın konforu, kalitesi ve gücü ile birlikte zarif, koruyucu iç mekânı modelin dış hatları ile uyum içerisinde.

Yeni Renault Koleos: Eşi benzeri olmayan kullanıcı dostu 4×4 teknolojisi

Yeni Renault Koleos’un ALL MODE 4×4-i teknolojisi, sahip olduğu özellikleri, Renault Nissan İttifakı’nın dünya çapında kullanılan milyonlarca aracında kanıtlandı. Bu dört tekerlekten çekiş sistemi direksiyon simidinin solunda yer alan ve 2WD (ön tekerlekten çekiş) ile 4WD AUTO modları arasında seçim yapılmasına imkân veren bir tuş sayesinde kolayca kullanılabiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, motorun torkunu ön ve arka tekerlekler arasında otomatik biçimde dağıtıyor. Düşük hızlardaki zayıf yol tutuş koşullarında 4WD LOCK adı verilen üçüncü bir mod sayesinde sürücü sürekli dört tekerlekten çekiş moduna geçebiliyor.

Yeni Renault Koleos’un 4×4 vites kutusu aynı zamanda savrulma ve yoldan çıkmaları dengeleyerek ve zorlu koşullarda tutuşu iyileştirerek artırılmış güvenlik ile birlikte dengeyi de sağlıyor. Farklı pazarların ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere Yeni Renault Koleos’un iki tekerlekten çekişli versiyonu da satışa sunulacak.

 

Yeni Renault Koleos: Yeni Renault Koleos bünyesinde Renault’nun yeni tasarım özelliklerini barındırıyor

İlhamını Talisman’dan aldı

Talisman’a benzer tasarım özellikleri – Renault’nun yakın zaman önce Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2016 Festival Automobile International’de “Yılın En Güzel Otomobili” ödülüne layık görülen D sedan tipi yeni büyük otomobili bu ödüle haklı sebeplerle sahip oldu. Yeni Koleos ve Talisman’ın dış tasarımı aynı tasarımcı Alexis Martot’nun liderliğindeki takımla paralel biçimde tasarlandı.

Sonuç olarak Yeni Renault Koleos, geniş bir krom ızgaranın ortasında yükselen Renault logosuna sahip ön tasarımı ile Renault’nun üst düzey otomobili olarak hemen göze çarpıyor.

Kaput hatları otomobilin güçlü tasarımına katkıda bulunuyor. Farlardan başlayıp çamurluklar boyunca uzanan şeritler aracın ön kısmına daha uzun bir görünüm verirken dinamizm ile birlikte zarafet unsurlarını da ön plana çıkarıyor. Söz konusu segmentte eşsiz olan bu özellik yeni Renault Koleos’u diğer SUV’lardan ayırıyor.

2,710mm’lik dingil mesafesi – aracın toplam uzunluğu 4,670mm – sınıfının en uzunları arasında ve yeni Renault Koleos’un D-segmenti SUV otomobili olarak rekor düzeyde iç mekân alanı sunmasına imkân tanıyor.

Arka kısımda ise Renault’nun karakteristik hale gelen stili hemen göze çarpıyor. Geniş ve yatay arka farlar, genişliğe (1,840mm) vurgu yaparken tüm dikkatleri Renault’nun bagaj kapağındaki elmas biçimli logosu üzerinde topluyor. Arka tamponun alt kısmındaki krom detaylar ikili egzoz borunun şeklini alıyor ve KOLEOS’un genel dış tasarımını tamamlıyor.

Renault’nun en son modellerini çağrıştıran FULL LED farlar

Modelin genel tasarımındaki uyum ön ve arka farlar arasında da göze çarpıyor.

KOLEOS’un farları Renault’nun en son modellerini anımsatıyor,

FULL LED Pure Vision farlar (versiyona bağlı olarak) üstün gece görüşü sağlaması için halojen huzmelerden yüzde 20 daha güçlü,

Gündüz Farları eşsiz ve etkileyici bir görünüm sunuyor,

Sürekli yanan LED arka farlar berrak ve son derece parlak 3D efekti yaratan Edge Light teknoojisi ile donatıldı.

Yeni Renault Koleos: Yeni Renault Koleos’un zarif ve geniş iç mekânı için düşünülmüş lüks detaylar

Yeni Renault Koleos’ta rekor seviyede genişliğe sahip bir iç mekân ve Renault’nun en yeni lüks otomobillerinde de bulunan kapsamlı ekipmanlar yer alıyor. Özenle tasarlanmış iç mekânda konfor ve zarafet açısından çıtayı bir üst seviyeye taşıyan renkler ve malzemeler kullanıldı.

 

Üst düzey konfor için sınıfının lideri bir iç mekân

Ön koltuklar segmentinin en rahatları arasında

Yeni Renault Koleos’un ön koltukları ilhamını Talisman’nın koltuklarından aldı:

İnsanı çepeçevre saran bir tasarım,

Sınıfının en iyileri arasında yer alan ebatlar,

Artırılmış konfor için değişken yoğunluklu köpük.

Versiyona bağlı olarak, yeni Renault Koleos’un ön koltukları şu özelliklerle donatıldı:

Elektronik ayar,

Elektronik ayarlı bel desteği,

İki sıcaklık seçeneği ile birlikte ısıtmalı koltuk ve arkalıklar,

Sıcak havalarda ısıyı düşürmeye yönelik entegre havalandırma.

Koltuğun arkalığı esnek, fakat bir o kadar da sağlam bir yarı-sert kaplama içeriyor. Bu sayede arka yolcular için ilave yer açılıyor ve iç mekânın daha ferah olması sağlanıyor.

Arka yolcular için sınıfının lideri iç mekân alanı

Yeni Renault Koleos, sunduğu 289mm’lik diz mesafesiyle sadece rakiplerini saf dışı bırakmıyor aynı zamanda arka yolculara inanılmaz boyutlarda baş üstü, omuz ve dirsek mesafesi sunuyor. Arka koltuk da iki sıcaklık seçeneği ile ısıtma mevcut.

Konfigüre edilebilir bagaj

Çıtayı yükselten iç mekana ek olarak Yeni Renault Koleos büyük bir modüler bagaj alanı ve pek çok pratik eşya saklama çözümü sunuyor.

542dm3 hacminde bagaj (624 litreye eşdeğer), artı düz bir zemin oluşturacak biçimde bagaj ile aynı yüksekliğe konumlandırılmış çıkarılabilir akıllı taban,

“Easy Break” sistemi: bagajın içinde yer alan kollar sayesinde 60/40-oranında ayrılan koltuk sırası tek hareketle katlanabiliyor ve toplam taşıma kapasitesi bir anda 1,690dm3’e çıkıyor,

35 litrelik ek saklama hacmine 11-litreli torpido gözü ve orta konsoldaki beş litrelik göz de dahil.

 

Yeni Renault Koleos hem sürücüyü hem de yolcuları şımartıyor

Dikkatle tasarlanmış iç mekân

Yeni Renault Koleos’un iç mekânı sağlam bir SUV aracının özelliklerini, D sedan tipi büyük bir aile otomobilinden beklenen niteliklerle ustaca bir araya getiriyor. Bunu da direksiyon simidinde, vites kolunda ve hava çıkış kanallarında saten görünümlü krom gibi son derece çekici, çizilmeye dayanıklı malzememeler kullanarak başarıyor. Orta konsol ise dokunması hoş koruyucu bir filmle kaplandı. Ön panel ve kapı panelleri için seçilen yastık destekli malzemeler ise kabinin huzur dolu ambiyansına katkıda bulunuyor. Deri döşeme ve deri kaplamalı kol dayamalarda ise görünür üst dikiş tercih edildi.

Seyahat konforu sürücünün ve yolcuları ruh hallerine uygun biçimde yeşilden maviye ve kırmızıdan mor rengine kadar tonlarda ayarlanabilen kişiselleştirilebilir LED iç aydınlatma ile artırıldı.

Yeni Renault Koleos’un kabini arka koltuklara kadar uzanan açılır, panoramik sunroof (0.80m2) sayesinde daha da aydınlık.

R-LINK 2: internet bağlantılı teknoloji, kişiselleştirilebilir bir deneyim

Yeni Renault Koleos’un iç mekânında seyahat konforuna katkı sağlayan bir başka özelik ise R-LINK 2 sistemi. Bu sistem internet bağlantılı teknolojiye sahip bir kontrol merkezi görevini üstleniyor ve bilgi-eğlence, navigasyon, eller serbest telefon, radyo ve sürüş yardımcılığı gibi görevleri üstleniyor. Sistemin kilit özellikleri şunlar:

İki ekran formatı seçeneği sunuluyor: 7-inçlik harita formatı veya 8.7-inçlik portre formatı,

R-LINK tıpkı bir tablet gibi çalışıyor ve aynı fonksiyonlara sahip (iki parmakla zumlama, sayfa kaydırma, çek-bırak, vs.),

Navigasyon ekranı, binaların 3D gösterimi ile son derece gerçekçi,

İnternet bağlantı teknolojisi ve şarj seçenekleri arasında Bluetooth® bağlantısı sayesinde eller serbest arama ve kablosuz müzik dinleme imkanı; USB portu-, 12V priz ve ekipman düzeyine bağlı olarak SD kartı girişi yer alıyor,

Navigasyon talimatları ve telefon kullanımı için ses tanıma sistemi, e-postaların sesli okunması imkanı.

En sık kullanılan fonksiyonlara kolay erişim için widget’lara sahip kişiselleştirilebilir ana sayfalar,

R-LINK Store’dan edinilebilecek olan ve otomotiv kullanıma yönelik pek çok uygulama.

Sürüş verileri (hız, devir, yakıt tüketimi, vs.) direksiyon simidinin arkasına yerleştirilmiş olan yedi inçlik kişiselleştirilebilir, renkli ekranda gösteriliyor.

Araca giriş

Araca giriş, 70 ve 77 derecelik açılarla açılan ve böylelikle yeni Renault Koleos’u sınıfının en iyi SUV’ları arasına sokan ön ve arka kapılar sayesinde çok kolay. Kapıların tasarımı sayesinde kapı eşikleri kirlenmiyor ve araca girişin daha da kolaylaşması için eşiklerin genişliğini artırılmış oluyor.

Eller Serbest Bagaj kapağı ise bir ayağın tamponun alt kısmında hafifçe sallanması sayesinde eller kullanılmaksızın açılabiliyor.

Daha güvenli otomobil kullanımı için kapsamlı sürüş yardımcıları (ADAS)

Yeni Renault Koleos kapsamlı sürüş yardımcıları (ADAS) ile sunuluyor; bu sürüşe yardım sistemleri R-LINK 2 tableti üzerinden kumanda ediliyor:

Güven vermek için: Aktif Acil Durum Fren Destek Sistemi,

Uyarmak için: şerit takip sistemi, güvenli mesafe uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, yorgunluk tespit sistemi,

Yardımcı olmak için: geri görüş kamerası, otomatik kısa ve uzun farlar, ön, arka ve yan park sensörleri; ve Eller Serbest Park Sistemi

Premium BOSE audio deneyimi

Yeni Renault Koleos için özel olarak tasarlanan BOSE audio sistemi yüksek performanslı 12 hoparlörden oluşuyor. Hoparlörler zengin, berrak ve dengeli surround sound kalitesi sunuyor.

Global pazarlara yönelik bir SUV

Yeni Renault Koleos her kıtada, 80’den fazla ülkede satışa sunulacak ve Renault-Nissan İttifakı’nın SUV segmentindeki uzmanlığını kullanıcılarla buluşturacak. 2015’de Renault Grubu 125’den fazla ülkede 2,8 milyon araç sattı. Bunun yüzde 43’ü Avrupa dışında gerçekleşti. Renault’nun coğrafi ve üretim çeşitliliğini gözler önüne seren Yeni Renault Koleos, ürün gamını genişleterek ve uluslararası ayak izini daha belirgin hale getirerek Grup’un gelişimine katkı sağlayacak.

 

İttifakın güçlü yönlerini artıran bir strateji

İki fabrikada üretiliyor, her kıtada satılıyor

Yeni Renault Koleos’un satışları 2016’nın üçüncü çeyreğinde Avustralya, Türkiye, Körfez ülkeleri ve bazı Latin Amerika ülkelerinde başlayacak. 2016’nın son çeyreğinde ise Çin’de, ardından 2017 başında Rusya ve Avrupa’da satışa sunulacak. Yeni Renault Koleos, coğrafi açıdan en fazla yerde satılan Renault modellerinden bir tanesi olacak.

Yeni Renault Koleos iki tesiste üretilecek. Çin hariç tüm pazarlara yönelik olarak Güney Kore, Busan’da ve Çin pazarı için Wuhan’da üretim gerçekleştirilecek. Her iki tesis de Renault’nun son derece sıkı üretim kalitesi standartlarını karşılıyor ve Renault Grubu ile ortağı Nissan’a ait CMF-C/D mimarisine sahip araçları hâlihazırda üretiyor.

Denenmiş ve test edilmiş otomobil mimarisi ile pazar gereksinimlerine uygun seçenekler

Yeni Renault Koleos, İttifak’ın CMF-C/D mimarisi üzerine inşa edildi. Söz konusu mimari aralarında Renault Espace, Talisman ve Kadjar, ve Nissan’a ait X-Trail/Rogue ve Qashqai gibi otomobiller tarafından paylaşılıyor. Ortak mimari İttifakın D sedan otomobiller, crossover’lar ve SUV’lar konusundaki deneyiminin bir kanıtı niteliğinde.

Müşteriler tarafından görülmeyen otomobil parçaları ve bileşenleri ortak kullanılıyor. Fakat otomobillerin tasarımı ve kimliği markaya özgü kalmaya devam ediyor. Sonuç itibariyle ortaya çıkan tasarruf miktarı daha fazla özellik sunulabilmesi maksadıyla yeni Renault Koleos’a yatırım olarak geri döndü.

Otomobilin aktarma organları da İttifak dahilinde geliştirildi. Pazara bağlı olarak Yeni Renault Koleos üç benzinli ve iki dizel motor seçeneği ile satışa sunulacak. Bu motorlar 130 ile 175bg arasında (96ile 127kW arası) güç ve alt vitesli düz vites kutusu ya da X-Tronic otomatik vites kutusu ile eşleştirilecek.

Renault’nun coğrafi ve üretim çeşitliliğini gözler önüne seren bir otomobil

Global talebi karşılamaya yönelik bir SUV

Renault’nun ilk D-segment SUV’u olan Yeni Renault Koleos alışılagelmiş D sedan otomobillere bir alternatif. SUV pazarı dünyanın her yerinde hızla büyüyor. 2015 yılında bütün dünyada satılan her 5 araçtan yaklaşık 1’i crossover veya SUV oldu. Satılan SUV’ların oranı, Renault için Çin gibi kilit pazarlarda daha da yüksek. Buradaki SUV satışları 2015’deki toplam satışların yüzde 30’una denk geliyor. Bu, 2014 yılı ile kıyaslandığında yüzde 53’lük bir artış anlamına geliyor.

SUV satın alanlar bölgeden bölgeye göre farklılık gösteren sosyo-demografik profillere sahip. Ancak stil, konfor ve kabin alanı açısından benzer beklentiler içinde bulunuyorlar.  Yeni Renault Koleos işte bütün bu beklentileri karşılamaya yönelik olarak tasarlandı.

Renault, Avrupa’daki lüks ürün gamını geliştiriyor

Renault’nun Avrupa’daki lüks ürün gamına artık bir crossover (Espace), büyük bir D sedan otomobil (Talisman) ve station wagon versiyonu (Talisman Estate), şimdi de bir SUV (Yeni Renault Koleos) dahil oldu. 18 aydan kısa bir sürede Renault lüks ürün gamını baştan aşağı yeniledi ve çekici bir tasarıma, kaliteye, ileri özelliklere ve düşük işletim maliyetlerine sahip araçları kullanıcılarla buluşturdu. Pazarın perakende, ticari ve filo müşterileri için tüm bu unsurlar kilit kriterler haline geliyor.

Yeni Renault Koleos: Uluslararası büyümede öncü

Yeni Renault Koleos, Renault’nun Avrupa dışındaki pek çok pazarında ürün gamının zirvesinde yer alan modeli olacak. Hedef, son derece çekici ve kaliteli otomobiller tasarlama konusunda tutkulu olan bir marka olarak her kıtada bilinir hale gelmek. Yeni Renault Koleos sayesinde Renault, global çekiciliğe sahip bir Fransız markası olarak söz konusu pazarlarda imajını daha da geliştirecek.

SUV ve crossover segmentinde güçlü bir biçimde var olmak Renault’nun özellikle gelişen pazarlar olmak üzere uluslararası büyümesi açısından son derece önemli. Renault, Fransız stilinden ödün vermeksizin evrensel çekiciliğe sahip araçlar üretebileceğini fazlasıyla kanıtlamış oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz