Premium kompakt sınıfta hatchback bir otomobil arıyorsanız ve önceliğiniz güvenlik ise, doğru videoyu izliyorsunuz.
Güvenlik denildiğinde akla ilk gelen marka olan Volvo’nun, 2012 yılında tanıttığı V40, Mercedes Benz A serisi, Audi A3 ve BMW 1 serisi gibi araçlarla rekabet etmesi için geliştirildi.
Tasarım anlamında rakipleriyle rahatlıkla boy ölçüşebilecek olan araç, Volvo’nun S60 ile başlattığı dinamik çizgileri devam ettiriyor.
V40, her açıdan iyi görünen bir otomobil ve ilgi çekmeyi iyi biliyor. Rakibi Mercedes-Benz A serisinden 77mm daha uzun, 22 mm daha geniş, 12 mm daha yüksek olan V40’ın aks mesafesi 52 mm daha kısa.
Tasarım sebebiyle arka çapraz görüş bir miktar kısıtlı ve geri manevralarda sıkıntı yaratabiliyor. Ancak bu sorun geri görüş kamerasıyla çözülmüş.
Otomobilin iç mekânında diğer Volvo modellerine benzer tasarım çizgileri görüyoruz ve kalite tatminkâr. Kullanılan malzemelerin kalitesi daha üst sınıf Volvo modellerinden düşük olsa da bu segmentteki rakipleriyle benzer.
Orta konsoldaki geniş bilgi ekranı, araçla ilgili detaylı ayarları yapabilmenize imkân tanıyor. Araçta kullanılan ve her kaynaktan müzik çalabilen ses sistemi tatmin edici. İnternet bağlantısı olanağı sunan ekranın, Navigasyon özelliğinin bulunmuyor olması ise hayal kırıklığı.
Küçük eşya gözü konusunda model, size kapı kenarlarında ve orta konsolda birçok yer sunuyor. Buna ek olarak V40’ta, vitesin önünde bulunan müzik sisteminin arkasında bir boş alan yer alıyor.
Sürüş pozisyonu kolaylıkla bulunan aracın arka koltuklarında yolculuk eden uzun boylular sıkıntı yaşayabiliyor. Cam tavan nedeniyle alçalan baş mesafesi sıkıntısı yaratırken, 1.85 boyunda bir sürücünün arkasına yine 1.85 boyunda birisi geçtiğinde sorun daha da büyüyor.
İç mekân boyut olarak çok geniş olmasa da cam tavan ve açık döşemeler sayesinde oldukça ferah görünüyor. Volvo V40, 335 litrelik sınıf ortalamalarında bir bagaj hacmine sahip.
Test aracımızda markanın tüm model gamında sunduğu 1.6 litrelik dizel motor ve Powershift otomatik şanzıman görev yapıyordu. Motor 3.600 devirde 115 beygir güç ve 1.750 ila 2.500 devir arasında 270 Nm tork değeri sağlıyor.
Volvo V40, 0’dan saatte 100 km hıza 12.1 saniyede ulaşıyor. Fabrika verilerine göre son hızıysa saatte 190 km.
Performans yönünden iddiası bulunmayan araç, ekonomik. Uzun yolda 4 litre civarında tutulabilen tüketim şehir içinde 5.5 litre olarak gerçekleşiyor.
Yeterli konfor ve sürüş özelliklerini bir arada sunan Volvo V40’ın en iddialı olduğu konu güvenlik. V40, sizi ve yolcularınızı rakiplerinden daha fazla önemseyen bir otomobil.
Araç pek çok güvenlik ekipmanı ile donatılmış. Bunlardan en ilgi çekenleri, saatte 50 km hıza kadar otomatik fren yapan şehir güvenlik sistemi, tabelaları okuyan ve yayaları takip ederek tehlike anında uyaran sürücü destek sistemi, şeritten çıktığınızda direksiyona müdahale ederek sizi tekrar şeridinize sokan şerit takip asistanı ve dur kalk yapabilen adaptif hız sabitleyiciyi olarak sıralanıyor. Özellikle son saydığımız özellik sayesinde, trafikte hiçbir pedala basmadan öndeki aracı takip edebilmek, bizim çok hoşumuza gitti.
Rakiplerinden sadece Audi A3’ün sunabildiği 1.6 litre dizel motor ve otomatik şanzıman birlikteliğine sahip olması V40’ı Mercedes Benz A serisi ve BMW 1 serisinin bir adım önüne çıkarıyor. Bununla beraber bize göre V40’ı tercih etmek için en büyük neden, güvenlik konusunda kafalarda soru işareti bırakmayan bir otomobil olması.
Keyifli sürüşler…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz