Honda’nın D segmentindeki sedanı Accord sekizinci jenerasyonu ile testimize konuk oldu. Tüm dünyada sorunsuzluğu ile haklı bir şöhrete ulaşan model ülkemizde sadece 2.0 litre benzinli motor ile satılmasının dezavantajını yaşıyor. 35 yaşındaki Honda Accord; sportif tasarımı, başarılı yol tutuş özellikleri ve dayanıklılığı ile ön plana çıkıyor. Rakiplerinden daha düşük satış adetlerinde kalmasının en büyük nedeni düşük hacimli ne benzinli ne de dizel motorun olmaması.

2012 Model Honda Accord Tasarım

Konuğumuzu olan Accord nesli 2008 yılından beri üretiliyor olmasına rağmen pek çok rakibinden daha diri görünüyor. Japon esintileri taşıyan sert çizgilerle oluşturulmuş tasarım dilinin hala çekici olduğunu söylemek mümkün. Accord’un ön kısmında şık far yapısı ve kromajlı  Honda ızgarası dikkat çekiyor. Modelin sinyal lambaları bu farların ızgaraya doğru olan kısmında konumlandırılmış. Ayrıca Accord’un büyük yan aynalarında da sinyallere yer verilmiş. Arka kısımda ise Accord şık tasarımını devam ettiriyor. Çamurluk ve bagaj kapağına dağıtılmış iki parçalı stop grubu ve bagajın sportif çizgileri Accord’u arkadan da fark edilir bir araç haline getiriyor. 4725 mm uzunluğundaki Honda Accord, VW Passat’tan 4,4 Peugeot 508’den 6,7 cm, Opel Insignia’dan 10,5 cm, Renault Latitude’dan tam 17,2 cm daha kısa. Modelin 464 litrelik bagajı da bu modellerden daha düşük kapasiteli.

2012 Model Honda Accord İç Mekan

Honda Accord’un ön koltuğuna geçtiğiniz zaman düğme kalabalığı ile karşılaşıyorsunuz. Bunun belki de en büyük nedeni  direksiyonun üzerindeki tuşların yarattığı kalabalık hissi. Kumandaların hepsinin kullanımı kolay ve üzerlerinde yerli açıklama bulunuyor ancak kısa bir alışma süresi istediği kesin. Kolay okunan beyaz ağırlıklı aydınlatmalı gösterge paneli gözü yormayan bir yapıda. Aynı şekilde orta konsolun üzerindeki dijital ekranın da okunabilirliği çok iyi fakat bu kısma güzel bir navigasyon ekranı veya renkli bir bilgilendirme paneli yerleştirilebilirmiş. İç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesi sınıf standartlarını karşılayacak nitelikte ama insanı etkiletecek bir yapıda olduğunu söyleyemeyiz. Bu sınıfın en çok satan modeli VW Passat’ın iç mekanında bazı noktalarda daha ince düşünüldüğünü görebilirsiniz. Küçük eşyaların koyulması için çok sayıda kapaklı göze sahip Accord bu konuda kullanıcısına sıkıntı yaşatmıyor. Kapı cepleri de yeterince büyük olması sayesinde kullanım kolaylığı sağlıyorlar. Accord’un hafızalı elektrikli koltuklarının ayarlanması son derece kolay ve sürüş pozisyonu etrafa rahatça hakim olmanızı sağlıyor. Modelin üzerinde gelen standart ses sistemi USB üzerinden müzik çalabiliyor ve ses kalitesi oldukça iyi.

2012 Model Honda Accord Motor

‘90’lı yıllarda ürettiği motorlarla adından en çok söz ettirten marka olan Honda, maaelesef hacim küçültme trendine zamanında ayak uyduramadı. Rakipleri düşük hacimli turbo motorlarla hem daha yüksek performans hem de daha düşük emisyon değerleri yakalayan ünitelere sahipken Accord’da 2.0 litrelik atmosferik bir motor görev yapıyor. Hem satın alırken hem de kullanım sırasında yüksek vergi dezavantajı yaşatan bu motorun dayanıklılığı hakkında hiç şüphemiz yok ancak zamanın gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. 6300 d/d’de ürettiği 156 ps gücündeki motorla harekete geçen Accord, motorun 4100-5000 d/d aralığında ürettiği 192 Nm torku sürücüsünün hizmetine sunuyor. 5 ileri klasik otomatik şanzımanla gücünü ön tekerlere ileten Accord, vites düşürme konusunda bazen yavaş kalabiliyor. Ayrıca klasik otomatik şanzıman olmasına rağmen yokuşlarda biraz kaçırma yaptığını da gözlemledik. Tüketim konusunda aşırı beslemeli motorlara sahip rakiplerinin karşısında geride kalan model testimizin sonucunda 10,1 lt/100 km ortalama tüketim verisine imza attı.

2012 Model Honda Accord Konfor ve yol tutuş

Honda Accord yol tutuş disiplininde övgüyü hak ediyor. Aracın hisli direksiyonu en ufak hareketinize bile tepkiler veriyorken yol hakkında da çok iyi bilgilendirme yapıyor. Accord’un bir hayli yüksek olan sınırlarını zorladığınızda ise ESP hızlı müdahaleler yapıyor ve kendinizi yavaşlamış ve çizginize dönmüş olarak buluyorsunuz. Konfor konusu ise biraz daha arka planda kalıyor. Bu sınıf otomobilleri tercih edenlerin pek çoğu konfor konusuna önem veriyorlar. Accord ise D segmentinde sportifiğe önem veren müşterilerin ilgisini çekecektir. Söylediklerimiz aracın konforsuz olduğu anlamına ise gelmiyor tabi ki. Sadece hızlı gelen darbeleri iç mekandakiler biraz fazla hissediyor.  Honda Accord’un geniş koltukları ise bu büyük Japonla yapılan uzun yolculukları keyif haline getiriyor. Rahat ön koltukların ısıtma fonksiyonunun olması kış aylarında yüzleri güldürüyor. Arka koltuklarda oturanlar için de havalandırma kanalları unutulmamış. Accord’un arka koltuklarında üç kişi rahatlıkla yolculuk yapabilir ve diz mesafesi açısından çok uzun boylu değillerse sorun yaşamazlar.

2012 Model Honda Accord Güvenlik

Honda Accord 2009 yılında girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız almayı başardı.

2012 Model Honda Accord Yorum-Selim Erkek

D segmentinde alışıldık modellerin dışına çıkmak isteyenler için Accord biçilmiş kaftan. Yaşlı bir model olmasına rağmen tasarımı hala çok çekici ve Honda’nın sorunsuzluk imajı bu otomobili pek çok kişiye daha da yakınlaştırıyor. Ancak Accord’un rakiplerine oranla çok büyük bir dezavantajı var o da motoru. Türkiye’de başarılı satışlar yapmanın anahtarı 1.6 litreden küçük hacimli motora sahip olmaktan geçerken Accord’un 2.0 litrelik motoru tüketim ve performans anlamında da beni tatmin edemedi. Honda Accord’un en sevdiğim kısmı ise verdiği sürüş zevki oldu. Aracın sürücüyle bütünleşmesi çok güzel ve keyif veriyor. Yol tutuşuna bu kadar methiye dizdiğim Accord’un ses yalıtımı ve süspansiyon darbe emişi konularında ise kendisini biraz daha geliştirmeye ihtiyacı var. Söylediklerimden Accord başarısız bir otomobil gibi algılanmasın çünkü o neredeyse dört yaşında bir model ve henüz yenilenmiş rakipleriyle hala boy ölçüşebiliyor.

2012 Model Honda Accord Yorum – Tulu DARICAN

Accord, ‘90’lı yılların efsanevi modellerinden birisiydi. Özellikle Honda markasının o dönemde Civic modeli ile aldığı rüzgârdan Accord’da bolca faydalanmıştı. Ancak Japon üreticinin Avrupa’da değişen motor trendlerini uyum gösterme konusunda yavaş ve isteksiz kalması Accord’un Türkiye’deki başarısını da gölgeledi. Türkiye pazarının zor sınıflarından birisi olan D segmentinde başarılı olmanın anahtarı tasarım, konfor ve küçük hacimli motor olarak öne çıkıyor. Accord tasarım anlamında pek çok rakibinin önünde. Konfor disiplininde de günü kurtarıyor. Ancak iş motora geldiğinde 2.0 litrelik benzinli ünite ne performans ne de tüketim ekonomisi sağlamıyor. Buna bir de geçtiğimiz aylarda değişen ve artan ÖTV oranları eklendiğinde ortaya ancak markanın ve modelin hayranı birkaç kişi tarafından satın alınabilir bir otomobil çıkıyor. Keşke Accord gibi bir otomobili trafikte daha çok görebileceğimiz bir vergi sistemine ve yakıt fiyatlandırmasına sahip olabilsek.

Dikkat: Bu test sürüşü 2012 yılında yapılmıştır. İçerdiği tüm bilgiler ve karşılaştırıldığı rakipleri o dönem Türkiye’de satılan ilgili modele aittir.

2012 Honda Accord 2.0 Teknik Özellikleri
Motor: 2.0
Motor Hacmi: 1997 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 156 hp 6300 d/d
Maksimum Tork: 192 Nm 4100-5000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 11 s
Maksimum Hız: 212 km/s
Frenler
Ön: Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 10,2 lt
Şehir Dışı: 5,7 lt
Karma: 7,3 lt
Test: 10,1 lt
Boyutlar
Uzunluk: 4725 mm
Genişlik: 1840 mm
Yükseklik: 1440 mm
Dingil Mesafesi: 2705 mm
Bagaj Hacmi: 464 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 65 lt
Boş Ağırlık: 1490 kg
Lastik Boyutu: 225/50 R17

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”2012 Honda Accord”]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz