Tamamıyla yenilenen Range Rover, şimdiye kadar üretilen en yetenekli ve en lüks Land Rover olma özelliğini taşıyor. Daha hafif, daha güçlü ve çok daha zarif olan Range Rover, dünyanın en iyi lüks arazi aracı olma konumunu korumaktadır.

Benzersiz Range Rover ailesinin dördüncü kuşağı olan yeni model, 40 yıl önce ilk defa sunulduğunda otomobil dünyasını değiştiren orijinal modelin yenilikçi ruhu ve ikonik tasarımından kopmadan tam anlamıyla yenilendi.

Bir önceki modelde yer alan çelik gövdeye nazaran %39 daha hafif olan ve 420 kg’a kadar ağırlık tasarrufu sağlayan devrim niteliğindeki tamamen alüminyum gövdeye sahip olan araç, dünyada bu özelliklere sahip ilk arazi aracıdır.

Hafif alüminyum platform yakıt tasarrufu, düşük CO2 emisyonu yanı sıra performans ve çeviklik konusunda da ciddi bir gelişmeyi de beraberinde getirmiştir.

Güçlü ve sağlam gövdesine ek olarak, bütünüyle yenilenmiş alüminyum ön ve arka şasi tamamıyla yeni dört köşeli havalı süspansiyon ile geliştirilmiştir. Range Rover’a özgü lüks sürüş deneyimi korunurken, aracın yol tutuşu ve çevikliği önemli ölçüde iyileştirilmiştir. Yeni süspansiyon yapısı, akıllı ve kullanımı kolay direksiyon sistemiyle daha güvenli ve daha rahat dönüşler sağlamaktadır.

Land Rover Global Marka Direktörü John Edwards konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Yeni Range Rover, aracın lüks, performans ve her arazi yapısına uygun olan eşsiz karakterini koruyor. Tamamen yenilenmiş tasarımı ve devrim niteliğindeki hafif yapısı, bize lüks araç müşterileri için sürüş deneyimini üstün konfor, zarafet ve yol tutuş özellikleriyle bir adım ileriye taşıma imkânı sunuyor.”

Yeni Range Rover, Range Rover tasarım fikirlerinin yeni baştan yorumlanmasıyla ortaya çıkan mükemmel ve seçkin bir duruşa sahiptir. İlk bakışta bir Range Rover olduğu anlaşılan yeni araç, modelin ikonik tasarım dilinde cesur bir değişiklik yaparak ileriye doğru önemli bir adım atıyor.

Land Rover Tasarım Direktörü Gerry McGovern araç hakkında “Kırk yılı aşkın deneyimin üzerine yeni nesil Range Rover’ı tasarlamak, böyle bir ikonun DNA’sını korumak adına büyük bir sorumluluk gerektiriyor.” şeklinde yorum yaptı.

Kalbinde Land Rover’ın gücünü taşıyan yeni model, en yetenekli ve en zarif Range Rover olmak için baştan aşağı yeniden tasarlandı.

Segmente yön verecek yenilikler arasında, Land Rover’ın mevcut sürüş şartlarını analiz eden ve araziye göre en uygun sürüş ayarlarını otomatik olarak seçen Terrain Response® sisteminin çığır açan yeni nesil versiyonu yer almaktadır.

Dayanıklılık ve güvenilirliği sağlamak için yeni model, geliştirme ekibi araçlarıyla 18 aydan daha uzun süre, 20’den fazla ülkede zorlu hava ve yol koşullarında milyonlarca mil yol yaparak Land Rover’ın zorlu yol ve arazi testleri ile gelişim sürecine tabi tutulmuştur

Yeni Range Rover, kabin içerisindeki dizaynı ile lüks araçlardaki en yüksek standartları karşılayarak, kullanıcısına kendisini özel hissettirmek için tasarlanmıştır.

Yeni süspansiyon yapısı, çok daha lüks sürüş konforu ve zarafeti sağlarken, titizlikle geliştirilmiş gövde yapısı ile ön ve yan camların akustik laminasyonu gürültü seviyesini önemli ölçüde azaltmıştır.

İhtişamlı iç kabin, ayırt edici Range Rover tasarım çizgilerini barındırıp sadece en iyi deri ve kaplamalar kullanarak pürüzsüz, seçkin yüzeyleri daha çağdaş bir yaklaşımla kusursuz bir şekilde sunmaktadır. Executive Class koltuk paketi seçeneğiyle, arka koltuktaki yolcuların konforu 118 mm daha fazla diz mesafesi ile artırılmıştır.

Eşsiz performans ve düşük CO2 emisyonunu bir arada sunan model, rafine V8 benzinli motor, TDV6 ve TDV8 dizel motor seçenekleri (motor seçenekleri pazara göre değişebilir) ile müşterilerin beğenisine sunulmaktadır.

Yeni Range Rover, alanında lider Meridian surround ses müzik sistemleri ve elektrikli bagaj alt ve üst kapakları gibi lüks iç özelliklerden, gelişmiş şasi ve sürücü yardım sistemlerine kadar otomotiv teknolojilerindeki en son yenilikler dikkate alınarak tasarlandı.

Land Rover’ın Birleşik Krallık’taki geliştirme merkezlerinde tasarlanan ve mühendisliği yapılan yeni Range Rover, düşük enerjili alüminyum gövde konstrüksiyon teknolojileri kullanılarak, Solihull’daki yeni ve son teknoloji üretim tesisinde üretilecektir.

• Daha hafif, daha güçlü ve daha zarif, dünyanın en iyi lüks arazi aracı
• İkonik tasarım çizgilerinin çağdaş bir yorumu olan yepyeni bir Range Rover
• Dünyanın ilk tamamen alüminyum monokok gövde yapısına sahip hafif arazi aracı
• Önceki modelden 420 kg daha hafif olan yeni model, daha fazla yakıt tasarrufu ve daha az CO2 emisyonu sağlıyor
• Yol tutuş özelliği ve çeviklik konusunda rakipsiz
• Benzersiz bir sürüş deneyimini daha da ileriye taşımak için son teknoloji uyarlanabilir dinamikler
• Land Rover’ın Terrain Response 2 Auto® teknolojisi ile her arazi yapısına uygun performans
• Daha ferah ve lüks bir iç kabin ve benzersiz sürüş deneyimiyle arazi aracı zarafetinin doruk noktası
• Land Rover’ın Birleşik Krallık’taki geliştirme merkezlerinde İngiliz mühendisler tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
• Solihull’daki yeni, son teknoloji alüminyum üretim tesisinde üretilmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz