Üretilmeye başlandığı 1966 yılından bu yana 40 milyon satış adediyle dünyanın en çok tercih edilen otomobili ünvanına sahip olan“efsane” Toyota Corolla yenilendi. Türkiye’de üretilecek 11’nci nesil Corolla, Toyota’nın yeni tasarım anlayışının tüm özelliklerini bünyesinde topluyor. Bir önceki neslinden farklı olarak yeni dizayn anlayışındaki ayrıntılarıyla dikkat çeken Yeni Corolla, 47 yıllık Corolla DNA’sını taşırken müşteri beklentileri doğrultusunda baştan sona geliştirildi. Yeni dizaynı, genişliği, konforu, pratikliği ve düşük yakıt tüketiminin yanı sıra artırılan güvenlik donanımları ve sürüş dinamikleriyle şimdi çok daha iddialı bir otomobil olan Yeni Toyota Corolla, segmentinin çok üzerinde prestijli bir görünüm sergiliyor. Yeni Toyota Corolla Temmuz ayının sonundan itibaren Türkiye’de piyasaya sunulacak.

Toyota Corolla’nın tanıtım videosunu izlemek için tıkla – http://www.ototest.tv/videos/2014-yeni-toyota-corolla-tum-detaylar-ve-incelemesi

Türkiye ile birlikte 16 Toyota fabrikasında üretilecek olan Yeni Corolla dünya prömiyeri ile eşzamanlı olarak ilk kez İstanbul’da tanıtıldı. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yeni Corolla’nın Avrupa Prömiyerine, Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Michel Gardel, Toyota Avrupa Ürün İletişimi Direktörü Fabio Capano, Toyota Avrupa Ürün Planlaması Direktörü Augustin Martin, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer ile Avrupa’dan ve diğer ülkelerden yetkililer ve basın mensupları katıldı.
Yeni Corolla’nın Avrupa prömiyerinde dünyanın efsane sanatçıları Tina Turner, Sophia Loren, Michael Jackson, Marilyn Monroe, Madonna, Elvis Presley, Clint Eastwood ve Cher’in tıpatıp benzerleri de sahne aldı. Corolla’nın dünü ve bugününün dans gösterileriyle sunulduğu şovda 60’lı, 70’li, 80’li, 90’lı ve 2000’li yıllar kostüm, dans ve müzikler eşliğinde aktarıldı.
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yeni tasarım anlayışının hayat bulduğu Yeni Corolla ile satışların ivme kazanacağını belirtti. Bozkurt, Yeni Corolla’nın Toyota’nın yükselen hedeflerinde anahtar rol oynayacağını da kaydederek şunları söyledi:
“Rekabet içindeki otomotiv pazarında Toyota, yeni tasarım anlayışıyla yerini alıyor. ‘KeenLook’ – Keskin Bakış ve ‘Under Priority’ – Öncelikli” tasarım felsefesinin yansıtıldığı yeni modellerinin satışa sunulmasıyla Toyota’nın çok daha güçlendiğini söyleyebilirim. Toyota’nın bu yeni yüzü ilk olarak Yeni Yaris’te ve onu takiben GT 86, Yeni Auris, Yeni Verso, Yeni RAV 4’te görüldü ve şimdi de bunu Yeni Corolla’da görüyoruz. Tüm yeni modellerimiz ile birlikte müşterilerinin beklentilerine cevap veren, dinamik, çekici, güçlü, güvenli ve çevreci otomobiller üretme felsefemiz devam edecektir.”
Prestij ilk bakışta hissediliyor
Yeni Corolla Toyota’nın yeni tasarım dilini en iyi yansıtan otomobillerden biri konumunda. Yeni Corolla’da Toyota’nın “Keen Look-Keskin Bakış” gündüz yanan LED farları ve “Under Priority – Öncelikli” dizaynı ile birlikte ön ızgaraya daha çok önem veren bir tasarım anlayışı bulunuyor. Böylelikle Yeni Corolla’nın ilk bakışta prestijli görünümü gözler önüne seriliyor. Yeni Corolla 4620 mm uzunluğunda, 1775 mm genişliğinde ve 1465 mm yüksekliğinde. Bir önceki nesile göre 80 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve tavan yüksekliği 5 mm daha alçak. Gövde yapısının bazı bölümlerinde daha hafif metal kullanımı ile sağlamlık artırılırken genel ağırlıkta bir miktar düşüş sağlandı. Optimize edilmiş daha hassas elektronik direksiyon sistemi ile direksiyon hakimiyeti ve duyarlılığı artırıldı. Yeni Corolla, İnci beyazı, Avangart Bronz, Koyu Mavi ve Koyu Gümüş olmak üzere 4 yeni renk ile birlikte 9 renk seçeneğine sahip olacak.
Aerodinamik sürtünme katsayısı 0,29 Cd’den 0,27 Cd’ye düşürülen Yeni Corolla, kabin sessizliği, yakıt tüketimi ve CO2 emisyon değerini minimum seviyelerde tutmak için tasarlandı. Aracın üzerindeki hava akımını yumuşatmak için geliştirilen tavan hattı yeni tasarımın ayrıntıları olarak öne çıkıyor. Ön sis farlarının konumu ile ön ve arka tamponların tasarımı “aero-corners” hava türbülansını engellemek için kombine edildi. Formula 1 teknolojisi “sakana aero” temel alınarak, dizayn edilen kanatçıklara, otomobilin dengesi ve kontrolünü sağlamak için yan aynalarda ve arka farlarda yer verilmiş. Ön spoiler ve düz alt zemin ile Yeni Corolla’nın altındaki hava akımının optimize edilmesi hedeflendi.
Konforlu iç mekan, keyif veren sürüş
Dingil mesafesinin 100 mm artırılarak 2700 mm’ye çıkarılması Yeni Corolla’da yolculara en konforlu ortamı sağlamak adına tasarlandı. Bu yeni tasarımdaki arka koltuk diz mesafesi de 92 mm artırılarak 706 mm’lik sınıf lideri pozisyonu elde edildi. Yeni Corolla’nın sürücü pozisyonu da kapsamlı bir şekilde revize edildi. Koltuk yükseklik ayarı 15 mm artılarak 60 mm’ye, koltuğun ileri geri kayma ayarı da 20 mm uzatılarak 260 mm’ye ulaştırıldı. Direksiyon simidinin açısı da 24 dereceden 22 dereceye indi. Böylelikle sürücünün daha ergonomik bir sürüş pozisyonuna sahip olması hedeflendi.
Yeni Corolla’nın bagaj kapasitesi 452 litreye çıkarıldı. Kaporta ile tampon arasına ekstra absorbe edici materyaller yerleştirilerek kabin içindeki ses asgariye indirildi.
Şıklık ve kalite Yeni Corolla’nın iç tasarımında da hemen göze çarpıyor. Fil dişi ve siyah olmak üzere iki farklı iç kabin renk seçeneği ile sunulan Yeni Corolla’da giriş, orta ve üst versiyon seçenekleri bulunuyor. Yeni Corolla’da iyileştirilen sürüş pozisyonunun yanı sıra, ergonomik ve kolay kullanım için direksiyon üzerine yerleştirilen düğmeler sürücüye büyük kolaylık sağlıyor. Çok amaçlı düğmeler ile vites değiştirme, telefon, müzik, hız limiti, ekran ayarı gibi birçok kontrol tek noktadan yapılabiliyor. Yeni Corolla, yeni dizayn anahtarıyla smart entry & start sistemine (akıllı giriş ve çalıştırma)ve otomobilin sağ ve sol bölgesinde ayrı sıcaklık kontrolü sağlayan dual zone-çift bölgeli klima sistemine de sahip bulunuyor. İçeriden bagaj açma düğmesi ve smart entry özelliğine sahip modellerdeki dışarıdan bagaj açma düğmesi rahatça yükleme ve boşaltma imkanı tanıyor.
Yeni Corolla’da Kolay – Akıllı Park Destek Sistemi olan SIPA (Simple – Intelligent Park Assist) ile ön ve arka yan tamponlar üzerinde bulunan sensörler kullanılarak sürücü çok daha dar alanlara otomatik olarak paralel park edebiliyor. Yeni Corolla ayrıca otomobilin kitlenmesinden sonra 30 saniye süresince yanmaya devam edecek far sistemi Follow Me Home ile de donatıldı.
Yeni Corolla, Toyota’nın eşsiz ve erişilebilir fiyata sahip araç içindeki multimedya uygulamalarıyla eğlenceli bir sürüşü de garantiliyor. Kullanıcılar dokunmatik multimedya ekrana sahip Go navigasyon sistemli Toyota Touch 2 ile son teknolojik özelliklerden yararlanabilecekler. Toyota Touch 2’nin, 6,1 inç 800x 480 çözünürlüğe sahip WVGA dokunmatik ekranı bulunuyor. Bu sistem AM/FM radyo, CD/MP3 çalar, Bluetooth, cep telefonu bağlantısı ile müzik dinleme imkanı USB vasıtasıyla müzikçalarlar ile bağlantı kurulması gibi özellikleri bir arada topluyor ve ayrıca geri görüş kamerası da bu sistemde standart olarak sunuluyor.
Toyota’nın Go navigasyon sistemli Touch 2 teknolojisi, Toyota Touch 2 teknolojisinin daha da geliştirilmiş hali. Go navigasyon sistemli Touch 2’de özellikleri arttırılmış bir multimedya sistemi bulunurken, çok özellikli ve ayrıntılı navigasyon da sunuluyor. Rahat görebilmek için otomatik yakınlaştırma, mirror link gibi son teknolojiler ile geliştirilen Go navigasyon sistemli Toyota Touch 2’de ayrıca aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 20 dil seçeneği mevcut.
En Üst Seviyede Güvenlik Donanımları Standart
Yeni Corolla aktif ve pasif standart güvenlik donanımları ile de dikkat çekiyor. Güvenlik donanımları arasında sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere 7 hava yastığı, Elektronik Çekiş Kontrol sistemi (TRC) ve Araç Denge Kontrolü (VSC) ile Yokuş Kalkış Destek (HAC)sistemleri bulunuyor. Yeni Corolla’da çarpışma güvenliği performansı CAE (Bilgisayar Destekli Mühendislik) ile maksimize edildi ve defalarca yeniden teste tabi tutuldu. Enerji absorbe edici donanım ve sağlamlaştırılmış kabini sayesinde ön arka ve yan çarpma performansı da Yeni Corolla’yı çok daha sağlam kılıyor. Toyota Euro NCAP çarpışma test programında 5 yıldız almayı hedefliyor.
Biri dizel 3 Motor seçeneği
Yeni Corolla yola çıkarken en düşük emisyon ve sınıf lideri yakıt ekonomisini hedefliyor. Yeni Corolla’nın 6 ileri manuel şanzımanlı 1,33 lt benzinli versiyonunda 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 5,6 litre olarak gerçekleşirken, CO2 emisyonu da 129 gr/km olarak ölçümlendi. Manuel şanzıman seçeneğine oranla daha düşük yakıt tükemi sunan CVT şanzıman seçeneğine sahip 1,6 Valvematic benzinli Multidrive S versiyonda ortalama yakıt tüketimi de yüzde 27 azaltılarak 100 km/5,6 lt olurken, CO2 emisyonu da manuel şanzımanlı modele göre 9 gram daha düşürülerek 130 gr/km olarak hesaplandı. Yeni Corolla’nın 6 ileri manuel ya da 6 ileri multimode şanzıman seçeneği ile sunulan ve Euro 5 normlarına uyumlu 1,4 D-4D motora sahip dizel versiyonu tam bir yakıt cimrisi. 6 ileri manuel şanzıman Yeni Corolla 1,4 D-4D 100 km’de 4,1 litrelik yakıt tüketimi ve 106 gr/km’lik CO2 emisyonu ile dikkat çekiyor.
Yeni Toyota Corolla, yılın ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulacak.

Yeni TOYOTA COROLLA’nın fiyatını öğrenmek için tıkla

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz