Mazda yepyeni MX-5’i tanıttı

• Dördüncü nesil roadster Barselona’daki yeni etkinlik merkezinde medyaya tanıtıldı
• Son çıkan model eşsiz KODO tasarımı ve SKYACTIV Teknolojisi ile ön plana çıkıyor

İstanbul, 4 Eylül 2014. Mazda yepyeni Mazda MX-5’i bu sabah Barselona ve eş zamanlı olarak Japonya ve ABD’de yapılan benzer etkinliklerle seçkin bir kitleye tanıttı. KODO – Hareketin Ruhu tasarımının kendine özgü uyarlamasını ön plana çıkaran dördüncü nesil modeli, katılan 250 basın mensubu tarafından ilgiyle karşılandı. Araç 2015 yılında Avrupa’da satışa çıkacak.
Yepyeni MX-5; özel olarak ayarlanan SKYACTIV-G benzinli motor ve SKYACTIV-Şasi’nin ilk arkadan itişli versiyonunu içeren SKYACTIV Teknolojisi ile geliyor. Şu anki modelinden 100kg daha az ağırlığı ve şu ana kadarki en düşük yerçekimi merkezi olan Mazda’nın ikonik roadster’ının yeni sürümü, MX-5’i her zaman eğlenceli sürüşün özü yapmış olan Jinba Ittai “binici-at birliği” hassaslığı ve çevikliğini güçlendirdi.
Ağırlığın azaltılması yeni MX-5’i, uygun fiyatlı hafif spor araç piyasasını kökten değiştiren ve canlandıran, 1989 yılında piyasaya sürülen orijinal modelle kıyaslanabilir bir seviyeye getiriyor. Son 25 yılda 947,000’den fazla üretilen MX-5, Guinness Rekorlar Kitabı’nın tüm zamanların en çok satan iki koltuklu spor aracı birinciliğini koruyor.
Mazda Avrupa Başkanı ve CEO’su Jeff Guyton şunları ifade etti: “Mazda’nın mevcut başarısı çok beğenilen yeni modellerimiz sayesinde pekişmiştir ve yepyeni MX-5 büyümeyi devam ettirecektir.”, “Sürüş aşkıyla yaratılan bu araç Mazda’yı her yönüyle vurgulamaktadır”.
“Çok yaşa roadster”, şirketin Barselona’daki Avrupa etkinlik merkezi olan Mazda Space’in açılışında ve lansmanda kullanılan bir slogan oldu. Etkinlik MX-5’in 25. Yıldönümü web sitesinde canlı yayınlanmıştır. www.mazda.com/stories/craftmanship/mx-5/mx-5_25th/thanksday adresinden izlenebilir. Misafirler, mekân ve Mazda’nın yeni roadster’I hakkındaki düşüncelerini Twitter ve Facebook üzerinden #mazdaspace, #longlivetheroadster ve #MX5 hashtagleriyle paylaşmaya davet edilmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz