Yepyeni Mazda MX-5 Paris Motor Show’da görücüye çıktı

• Daha hafif, daha alçak ve daha canlı tasarlanan roadster’de SKYACTIV Teknolojisi ve KODO tasarımı yer alıyor
• Yeni nesil otomobil, MX-5’in zengin geleneğini ve yenilikleri başarılı bir şekilde dengeliyor

İstanbul, 2 Ekim 2014. Alışılmışa meydan okuyan otomobil üreticisi Mazda’nın en yeni modelinin lansmanı, yepyeni Mazda MX-5’in Paris Motor Show’da görücüye çıkmasıyla devam ediyor. Orijinal MX-5’in 1989 yılında Chicago Auto Show’da görücüye çıkmasından 25 yıl sonra gelen Mazda’nın küçük efsanesinin dördüncü nesli, firmanın araç satışı ve karlılık anlamında devam eden ekonomik büyüme açıklamasıyla eş zamanlı tanıtılıyor.
Geçtiğimiz ay, Mazda’nın Barselona’daki yeni etkinlik merkezi “Mazda Space”te görücüye çıkan yepyeni MX-5, mevcut modelden 100 kg daha hafif. Paris’te otomobil severlerin beğenisine sunulan modelde, roadster’ın klasik ön ortaya konumlanmış SKYACTIV-G 1.5 motor ve altı vitesli SKYACTIV-MT düz şanzıman ile neredeyse mükemmel 50:50 ön-arka ağırlık dağılımı ve arkadan itişli yerleşimiyle SKYACTIV Teknolojisi bulunuyor.
Modelin tasarımcıları, otomobilin dış tasarımı için nefes kesen sportif KODO – Hareketin Ruhu tasarımını benimseyerek daha alçak ağırlık merkezi, daha uzun motor kapağı ile canlılık ve hareketi ifade eden karakteristik hatları vurgulamıştır. Yeni modelde, yıllar boyunca MX-5’lerde doğuştan var olan bir özellik olan küçük ama oldukça rahat iç tasarım kullanılmıştır. Bunların yanı sıra Mazda, i-ACTIVSENSE aktif güvenlik teknolojisi ve firmanın araç içi bağlanabilirlik konsepti olan MZD Connect gibi son teknoloji özellikleri de araca eklemiştir.
Geçtiğimiz 25 yıl boyunca 950 binin üzerinde MX-5 üretilmiş ve bu rakam otomobili tüm zamanların en çok satan roadsterı yapmıştır. Yepyeni MX-5 Paris Expo’da 3. Salon 219. stantta görülebilir. Etkinlik 19 Ekim’e kadar devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz