Bugün sizler için biraz yaşlı bir modeli; VW Golf’ü inceleyeceğiz. 2012 yılından bu yana yollarda olan araç kısa süre içerisinde makyajlanacak.

Bizim test etme sebebimizse hem kompakt sınıfın yeni modellerle kızıştığı bir dönemde bu segmentin en iddialı temsilcisini hatırlamak hem de izleyicilerimizden gelen test talebini hayata geçirmek.

VW Golf, markanın MQB ismini verdiği modüler platform üzerine inşa edilmiş. Köşeli farların çamurluklara uzanan kısımları oval tasarlanmış. Araç hala güzel görünse de rakiplerine göre yaşlı durduğu bir gerçek.

Yan tasarımı incelediğimizde yıllardır değişmeyen hatlar karşımıza çıkıyor. Kapı kolları seviyesindeki kat izi ve kalın C sütunu şık görünüyor.

Arka kısma geldiğimizde yine köşeli bir tasarım ve stoplarda yoğun LED kullanımı görüyoruz.

Golf’ün iç mekânına geçtiğimizde kaliteli malzemelerden oluşmuş bir kokpitle karşılaşıyoruz. Bu segmentte hala kalite anlamında Golf ile boy ölçüşebilecek az model bulunuyor. Tasarımsa yılların izlerini taşıyor.

Lake kaplama orta konsolda en üstte havalandırma ızgaraları, altta sırası ile multimedya ekranı ve havalandırma kumandaları yer alıyor.

Test aracımız gibi highline donanımla birlikte orta konsolda 6.5 inçlik dokunmatik bir ekran kullanılıyor. Dokunma hassasiyeti ve hızı iyi olan ekranın yetenekleri ise bir hayli kısıtlı.

Dizel motorlarında geçen yılın sonunda bir skandala imza atan VW, Golf modelinde bu skandala konu olmayan yeni 1.6 litrelik dizel motorunu kullanıyor.

Bu motor 3200 devirde 110 beygir güç, 1500 ile 3000 devir arasında 250 Nm tork üretiyor. Golf’ün rakiplerinin pek çoğunun 120 beygirin üstünde 1.6 litre dizel motorlara sahip olduğunu belirtelim.

Alt devirleri canlı olan motor, aracın istekli bir şekilde hızlanmasını sağlıyor. Markanın DSG ismini verdiği 7 kademeli, çift kavramalı, otomatikleştirilmiş şanzımanla, güç tekerleklere iletiliyor. Dur kalk trafikte konforu görece düşük olsa da DSG vites değişimlerinde hızlı.

Golf 1.6 TDI, fabrika verilerine göre 0’dan saatte 100 km hıza 10.5 saniyede ulaşıyor. Ekonomik bir karakter çizen motorun test tüketim ortalaması ise 6 litre olarak gerçekleşti.

Golf genel anlamda yumuşak bir süspansiyona sahip. Ancak gövde salınımları kontrollü. Segmentinin en iyi yol tutanı olmasa da virajlarda güven veriyor. Sürüş konforu ise hala segmentinin en üstünde.

Bir zamanlar kompakt segmentin en üstünde olan VW Golf, geçen yılların ardından rekabette güçsüz kaldı. Özellikle sürüş konforu ve iç mekân kalitesi ile rakiplerine hala fark atıyor olsa da teknolojik özellikleri ve motoru ile liderlikte kalamadığı kesin. Makyajla birlikte bu eksikliklerin kapanmasını umuyoruz.

Keyifli sürüşler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz