2015 Pirelli Takvimi, Milano’da yer alan Pirelli modern sanat mekânı  HangarBicocca’da dünyanın dört bir yanından gelen basın mensubu, konuk ve koleksiyonerlere bugün tanıtıldı.

 

Tanıtım, Pirelli Takvimi gibi bir efsaneyi, ‘İtalyan’ etiketiyle vurgulamak amacıyla, uluslararası 2015 Milano Fuarı’na ev sahipliği yaparak İtalya’nın dünya üzerindeki 2015 yılı amiral gemisi olacak bir kentte; Milano’da gerçekleştirildi.

 

2015 Pirelli Takvimi: Kadınlar yeniden Takvim’in merkezinde

The Cal™’ın 42’inci baskısı, dünyanın en başarılı moda fotoğrafçılarından biri olmanın yanı sıra, eklektik ve aynı zamanda ketum kişiliğiyle de tanınan yaratıcısı Steven Meisel’ın geçen mayıs ayında New York’taki stüdyosunda geçirdiği beş günlük yoğun fotoğraf çekimlerinde şekillendi. Steven Meisel, en klasik formatında Pirelli Takvimi’nde 12 karede 12 ay ve kapak ayrı olacak şekilde kadınları yeniden merkeze yerleştirdi.

 

Meisel fotoğraflarında, günümüzün en önemli estetik modellerinden bazıları olan reklam ikonları, beyaz perde yıldızları ve asi modacıları göstererek; bir kez daha kendi imgelerindeki nesneleri dönüştürmedeki becerisini gözler önüne seriyor. Fotoğrafçıya bu dönüştürme çalışmasında Vogue Fransa’nın eski editörü ve uzun zamandır moda sektöründe ön planda olan Carine Roitfeld’in önderliğindeki stil ekibi ve dünyanın en iyi makyaj sanatçılarından biri olan Pat McGrath yardımcı oldu.

 

2015 Pirelli Takvimi: Ödüllendirici bir deneyim

Göz alıcı yaratıcı yeteneği ve moda trendlerini yeniden yorumlama kabiliyetiyle Meisel, bir hayli renkli imgelerinde günümüz toplumunu en iyi temsil eden ikonların bazılarını yakalamış. Meisel “Bana kalırsa, bunlar günümüz dünyasının en önemli estetik modelleri. Şu anda moda ve yıldız sisteminin bize dayattığı klişeleri temsil ediyorlar. Ben kavramsal bir takvim ya da bazı belirgin yerlere link veren bir takvim hazırlamak istemedim; daha ziyade tüm duygusallıklarıyla kadınların 12 çok farklı imgenin mutlak başkahramanı olduğu 12 poster yaratmak istedim. Giysi ve aksesuar kullanımını sınırlamak istediğim ve sonsuz yaratıcı özgürlüğe sahip olduğum için renk, makyaj ve materyallerle oynamak beni çok heyecanlandırdı. Bu oldukça ödüllendirici bir deneyim oldu” dedi.

[envira-gallery id=”8250″]

2015 Pirelli Takvimi: En iyiler ve yeni tanınanlardan oluşan 12 kız

Bu seneki Takvim’in adı 2015 Takvim Kızları ve takvimde yer alan 12 kız en iyi ve yeni tanınmaya başlayan modeller: Amerikalı Gigi Hadid, Candice Huffine, Carolyn Murphy (hepsi Herb Ritts imzalı 1999 Takvimi’nde yer aldı) ve Cameron Russell, Brezilyalı Isabeli Fontana (Bruce Weber’in 2003, Patrick Demarchelier’in 2005, Peter Beard’in 2009, Karl Lagerfeld’in 2011 Takvimi’nde yer aldı), Adriana Lima (Patrick Demarchelier imzalı 2005 ve Steve McCurry imzalı 2013 Pirelli Takvimi’nde vardı) ve Raquel Zimmermann. Ayrıca İngiltere’den Karen Elson (fotoğraflarını 2006 yılında Mert and Marcus çekti), Porto Rikolu Joan Small (Mario Sorrenti’nin 2012 Pirelli Takvimi’nde yer aldı), Rus Natalia Vodianova (Bruce Weber’in 2003, Nick Knight’ın 2004,  Mert and Marcus’ın 2006 Pirelli Takvimi’nde yer aldı) ve Sasha Luss’un yanı sıra Almanya’dan Anna Ewers.

 

2015 Takvimi; 21 Kasım 2014 ve 19 Şubat 2015 tarihleri arasında Milano’daki Palazzo Reale’de düzenlenecek Forma e Desiderio – The Cal™ Collezione Pirelli sergisinin açılmasından sadece birkaç gün önce yayınlanacak. 2015 Milano Fuarı’nın himayesi altındaki City of Milan-Culture’da tanıtılacak, yapımcılığını üstlenen Palazzo Reale ve GAmm Giunti tarafından düzenlenecek sergiye, The Cal™’nin ellinci arşivini açan Pirelli’nin köklü katkıları olanak tanımıştır.

 

Pirelli Takvimi’nin 42’inci baskısı

İlk kez 1964’te yayınlanan takvimin Steven Meisel imzalı 2015 baskısıyla beraber toplam 42’inci baskısı çıkmıştır. Bu takvimlerde 33 farklı fotoğrafçı görev aldı. Tüm fotoğrafçılar arasında 9 sanatçı iki farklı baskıyı hazırladı: Harri Peccinotti (1968 ve 1969), Brian Duffy (1965 ve 1973), Francis Giacobetti (1970 ve 1971), Clive Arrowsmith (1991 ve 1992), Herb Ritts (1994 ve 1999), Richard Avedon (1995 ve 1997), Peter Lindbergh (1996 ve 2002), Bruce Weber (1998 ve 2003), Patrick Demarchelier (2005 ve 2008). Dört kadının ismi ise Pirelli Takvimi’ne verildi: Fransa’dan Sarah Moon (1972), Amerikalı Joyce Tennyson (1989) ve Annie Leibovitz (2000), Inez (2007, Inez ve Vinoodh ikilisi ile).

 

Pirelli takvim lansmanı Avrupa’da 17 (İngiltere’de 6, Fransa’da 6, İspanya’da 3, İtalya’da 2); Birleşik Devletlerde 11, Karayipler’de 4, Afrika’da 5, Brezilya’da 3 ve Çin’de 1 kez gerçekleştirildi. 26 renkli, 9 siyah-beyaz (1990, 1996, 1998, 1999, 2000, 2005, 2007, 2011, 2012) ve her ikisinde 6 adet baskı (1997, 2001, 2002, 2003, 2006, 2009) yapıldı.

 

2015 PIRELLI TAKVİMİ: TAKVİM KIZLARI

 

Karen Elson

Manchester’da doğan ve 16 yaşında keşfedilen Karen Elson bir top model, şarkıcı ve aynı zamanda şarkı sözü yazarı. On sekiz yaşına bastıktan hemen sonra Steven Meisel ile birlikte Vogue İtalya’nın kapak çekimlerinde çalıştı. İkili kapak çekiminden sonra yıllar sürecek bir beraberliğe adım attı ve birlikte çok sayıda kapak ve moda çekimine imza attılar.

Karen British Vogue, W Magazine, Harper’s Bazaar’ın uluslararası edisyonlarında, Elle ve Marie Claire gibi dergilerin kapaklarında boy gösterdi. Richard Avedon, Irving Penn, Mario Testino, Bruce Weber, Annie Liebovitz, Craig McDean ve David Sims gibi tanınmış fotoğrafçılarla birlikte çalıştı.

Yves Saint Laurent, Chanel, Armani, Tiffany, Versace, Prada, Clinique, Dior ve Louis Vuitton’ın kampanyaları tanınmasını sağladı. Bunun yanında Marc Jacobs, Alexander McQueen, Chanel, Givenchy, Calvin Klein, Tom Ford, Jason Wu, Diane Von Furstenberg, Miu Miu, ve Michael Kors gibi markaların defilelerinde boy gösterdi.

Karen kamera önündeki doğallığıyla ve uyumluluğuyla büyük saygı uyandırdı. İngiliz Moda Konseyi tarafından Yılın Modeli ve Yılın İngiliz Modeli ödüllerine değer görüldü. 2011 yılında Nine West ile ortaklık kurarak ‘Karen Elson for Nine West Vintage Collection America’ adlı koleksiyon üzerinde çalıştı. 2012 Londra Olimpiyatları’nın kapanış seremonisinde Kate Moss ve Naomi Campbell ile birlikte podyuma çıktı. Helen Mirren ve Tracey Emin ile birlikte Annie Leibovitz için poz vererek seçkin İngiliz kadınları temalı tanıtım çekimiyle ölümsüzlük kazandı.

Şubat 2014’te Save The Children UK’in elçisi olarak görev yaptı. Karen ve film yapımcısı Liz Goldwyn aynı dönemde bir yardımseverlik girişimi başlatarak Ocak 2014’te Vogue’un desteğiyle bir yardım etkinliği düzenlediler.

Karen şu anda Nashville, Tennessee’de yaşıyor.

 

Anna Ewers

Almanya’nın Freiburg kentinde doğup büyüyen Anna Ewers, 19 yaşındayken bir yetenek avcısı tarafından keşfedildi ve hemen arkasından New York’a taşındı. Ewers’in yıldızı kısa sürede parladı.

Steven Meisel, Steven Klein, Mert Alas & Marcus Piggott, Glen Luchford, Karim Sadli, Craig McDean, Patrick Demarchelier, Willy Vanderperre ve Mikael Jansson gibi ikonik sanatçılar tarafından fotoğraflandı. Vogue Italia, W Magazine, Vogue Paris, iD ve Vogue dergilerinin kapaklarında yer alan Ewers, Miu Miu, Ralph Lauren, Calvin Klein, Chanel, Dior, Valentino, Versace, Jil Sander, Balmain, Prada, Isabel Marant, Alexander Wang, Marc Jacobs, Anna Sui, Donna Karan ve Proenza Schouler gibi marka ve isimler için modellik yaptı.

Steven Meisel, Anna ile Eylül 2014 Vogue Italia dergi kapak çekimleri, Prada’nın 2014 ilkbahar koleksiyonu ve Prada Resort 2014 kampanyaları için çalıştı.

 

 

Isabeli Fontana

Isabeli Fontana, Brezilya’nın güneyinde bir kent olan Curitiba’da dünyaya geldi. Mankenler için düzenlenen bir yarışmada bir yetenek avcısı tarafından keşfedilen Fontana, çok kısa bir sürede kendine özgü ve şaşırtıcı güzelliği ile moda dünyasının aranan isimlerinden biri haline geldi. Şöhret Isabeli’nin karakterini değiştirmedi. Fontana, ailesine ve ülkesine sıkı sıkıya bağlı, ayakları yere basan biri olarak kaldı.

Neredeyse tüm önemli uluslararası moda dergilerinde boy gösterdi. Balenciaga, Louis Vuitton, L’Oreal, Chanel, Versace, Valentino, Hermes, Missoni, Moschino, Hussein Chalayan, Armani Jeans, Oscar de la Renta, Max Mara, Roberto Cavalli ve Nicole Farhi dâhil olmak üzere sayısız reklam kampanyasının yüzü oldu. Steven Meisel, Mario Sorrenti, David Sims, Mario Testino, Mert Alas and Marcus Piggott, Inez Van Lamsweerde and Vinoodh Matadin, Mikael Jansson, Solve Sundsbo, Peter Lindbergh, Alasdair McLellan ve Patrick Demarchelie gibi dünyanın en ünlü fotoğrafçılarıyla düzenli olarak çalışmaktadır. Vogue dergisinin 50’den fazla sayısı ve Bruce Weber, Patrick Demarchelier, Peter Beard, Karl Lagerfeld, Mario Sorrenti, Peter Lindbergh ve Steve McCurry’nin gerçekleştirdiği çekimlerle birlikte Pirelli Takvimi için sekiz kez poz verdi.

 

Gigi Hadid

Gigi Hadid 10 yaşındayken moda tasarımcısı Paul Marciano tarafından keşfedildi. 2012’de Guess markasının resmi yüzü olmadan önce Guess ve Guess Kids adına birçok reklam kampanyalarında boy gösterdi.

Los Angeles’ta doğan Giga, Filistin kökenini ortaya koyan uzun sarı saçları ve mavi-yeşil göz rengiyle karma özellikler taşır. Hadid, Hollandalı manken Yolanda Foster’ın öz, Kanadalı müzisyen ve yapımcı David Foster’ın üvey kızıdır. Steven Meisel, Mario Sorrenti, Craig McDean, Sebastian Faena ve Ellen Von Unwerth gibi fotoğrafçılar sayesinde Gigi birkaç senede harika bir başarı elde etti.

Gigi, New York ve Los Angeles mekik dokumaktadır.

 

Candice Huffine

Candice Huffine, model olarak onay mührünü Sølve Sundsbø tarafından V Magazine dergisinde gerçekleştirdiği ‘Curves Ahead’ projesinde yer almasıyla elde etmiştir. Huffine, Steven Meisel tarafından Haziran 2011 ve Eylül 2011’de gerçekleştirilen Vogue Italia kapak pozları çekiminden önce zaten iyi bir kariyere sahipti.

Camille Akrans, Emma Summerton, Angelo Pennetta, Damon Baker, Carine Roitfeld, Karl Lagerfeld ve Ward Ivan Rafik gibi fotoğrafçılarla çalışan Candice, iD,  S Moda, Vogue Germany ve Harper’s Bazaar dergilerinin kapaklarında boy gösterdi.

Yakın zamanda, Vogue Italia dergisinin 50. yılına özel Steven Meisel tarafından dünyanın en ünlü 49 modellerinden biri olarak dergiye poz verdi. Gittikçe artan hayran sayısıyla birlikte, Candice, tüm dünyada Maidenform, Marina Rinaldi, Lane Bryant, Marks & Spencer, Macy’s, Bloomingdales, Nordstrom ve Torrid gibi tanınan markalarla çalışmaya devam etmektedir.

Annapolis, Maryland kökenli olan Candice, New York’u evi olarak adlandırmaktadır.

 

Adriana Lima

Adriana Lima, Brezilya’nın Bahia eyaleti olan Salvador kökenlidir. 1996 yılında kendi vatanında katıldığı bir yarışmayı kazanarak modellik kariyerine başlamak amacıyla New York’a taşındı. O zamandan bu yana, sektördeki en iyi isimlerle çalıştı.

Lima, sık sık iç çamaşırı markası olan Victoria’s Secret’ın ‘meleği’ olarak anılır, fakat sayısız farklı markayla da çalışmaktadır. Givenchy, Christian Dior, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Maybelline, Donna Karan ve Valentino gibi tasarımcılarla ve Steven Meisel, Inez Van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Steven Klein, Mario Testino ve Mert & Marcus gibi fotoğrafçılarla çalıştı. Vogue, Harper’s Bazaar ve diğer birçok moda dergileri için pozlar verdi.

Adriana ayrıca gönüllülük alanında da faaliyetlerde bulunmaktadır. Dünyanın en acil sorunlarına yenilikçi çözümler yaratmayı ve bunları uygulamayı hedefleyen Clinton Küresel Girişimi ile çalışmaktadır.

Model olarak hatırı sayılır bir başarıya sahip olmasına rağmen annelik Adriana’nın en zevk aldığı iştir.

 

Sasha Luss

Sasha Luss, Rusya’da doğdu. 16 yaşındayken, model olarak ilk kez Moskova Moda Haftası ilkbahar/yaz 2008 sezonunda Alena Akhmadullina’nın karşısında çalıştı. Avrupa ve New York’ta DKNY ve Antonio Marras gibi tasarımcılar için modellik yaptı. 2011 yılında eğitimini tamamlamak için Rusya’ya döndüğünde, Karl Lagerfeld’in dikkatini çekti. Lagerfeld Sasha’dan çok etkilendi ve 2013 sezonu tasarımları için Sasha’nın dünya dışı güzelliğini kullanmaya karar verdi. Ertesi yıl, Sasha, Dior’un 2013 ilkbahar/yaz sezonu kampanyasında özel olarak modellik yapmak üzere Fransız markayla anlaşma imzaladı. Prada, Valentino, Calvin Klein, Louis Vuitton ve Givenchy gibi dünyanın en prestijli markalarından bazılarıyla çalıştı. Sasha models.com internet sitesi tarafından en iyi yeni modellerden biri seçildi. Carolina Herrera, Max Mara, Valentino ve Tommy Hilfiger reklam kampanyalarına seçildi. 2013 yılında, Glamour Russia’dan Yılın Modeli ödülünü kazandı.

 

Carolyn Murphy

Carolyn Murphy Florida’daki Panama City’de doğdu. Annesi onu bir yarışmaya yazdırdı ve 17 yaşındayken bu yarışmada bir yetenek avcısı tarafından keşfedildi. Modellik kariyeri yapmaya soğuk bakıyordu ve sanat tarihi ve Amerikan edebiyatı eğitimine devam etmek üzere Virginia’ya dönmeyi tercih etti. Üniversite ücretini ödemek için modellik yapmaya başladı ve ünlü sanatçılara poz verdi. Bu sanatçılar Carolyn’i başından beri çok takdir ediyordu. 1992’te, 22 yaşındayken Prada’yla anlaşma imzaladı ve çok ünlü oldu. İlk kez kapaklara çıkmaya başladı ve Mario Testino, Steven Meisel, Helmut Newton, Michael Thompson, Irving Penn,ve Patrick Demarchelier gibi önemli fotoğraf sanatçılarıyla ilk büyük başarılarını elde etti. Sonraki yıllarda, Versace, Blumarine, DKNY, Lagerfeld, Gucci, Dolce & Gabbana, Celine, Max Mara, Calvin Klein, CK, Fendi, Ralph Lauren, Jantzen, Anne Klein, Banana Republic, 7 Jeans, Roberto Cavalli, Iceberg, Versace ve Gap için poz verdi.

1998’de Vogue Moda Ödülleri’nde Yılın Modeli seçildi. Newsweek dergisi tarafından “Profesyonel” unvanını hak eden Top 10 model listesine girdi.

Carolyn 1999’da yılında evlendi ve defilelere bir süre ara verdi.

Daha sonra, Vogue, W, Harper’s Bazaar, Elle, Glamour, Allure, Marie Claire ve Sports Illustrated dergilerinin kapaklarına çıktı. 2003 yılında, Yılın Annesi seçildi. Boş zamanlarında gönüllü işleri yapıyor.

 

Joan Smalls

Porto Riko’nun Hatillo kentinde doğan Joan Smalls, yeni model neslinin standartlarını belirleyen biri. 2011 yılından beri çok sayıda basılı ve televizyon reklam kampanyalarına poz verdi.

Estée Lauder tarihinde anlaşma imzalanan ilk Karayipli model olarak marka yüzü oldu. Yılın Modeli seçildi ve models.com sitesindeki başarılı top modeller sınıflandırmasının zirvesinde bulunuyor. Joan Smalls hiçbir zaman “keşfedilmediğini” belirtiyor. Bunun yerine, belirlediği amaçların peşinden gittiğini ve sonunda başardığını, Porto Riko’daki yerel yarışmalardan başlayarak, New York ve Los Angeles’ta çok sayıda ajansa portföyünü sunduğunu ve ziyaret ettiğini söylüyor. Ancak, başarının gelişi şöyle oldu: Givenchy’nn yaratıcı direktörü olarak Riccardo Tisci Joan’ın özel olarak markanın Haute Couture’u için çalışmasını istedi ve Mario Testino da Vogue için fotoğraflarını çekti. Joan Smalls daha sonra dünyanın en ünlü markaları için çok sayıda fotoğraf çekimi yaptı ve defilelere çıktı.

 

Cameron Russell

Cameron Russell Boston’da doğru ve Massachusetts’te büyüdü.

Son on yıldır model olarak çalışıyor. Vogue, Harper’s Bazaar ve Elle gibi çok sayıda uluslararası yayının kapağında ve yazılarında yer aldı. Steven Meisel, Mario Testino, Inez Van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, David Sims ve Mario Sorrenti gibi moda dünyasının en etkili fotoğrafçıları tarafından ölümsüzleştirildi. Çalıştığı reklam kampanyaları arasında Prada, Calvin Klein, Ralph Lauren, Givenchy, Louis Vuitton, Victoria’s Secret, Versace, Diane Von Furstenberg, Alexander Wang ile Chanel, H&M ve diğer markalar bulunuyor.

Cameron 2012 yılında Columbia Üniversitesi’nden Siyasi Bilimler ve Ekonomi dalında yüksek akademik başarıyla mezun oldu. Aldığı eğitim, podyumlar ve modanın ötesinde başka konularla aktif olarak ilgilenmesini sağlıyor. 2012 yılının Ekim ayında, “Görünüş her şey değildir. Bana inanın, ben bir modelim” başlıklı bir sunum yaptı. Bu sunum, tüm zamanların en çok izlenen “TED Talks” videolarından biri oldu ve 6.8 milyondan fazla kere izlendi. Cameron ayrıca iklim değişiminden cinsiyet eşitsizliğine çeşitli konularda video içerikleri hazırladı ve bu videolar sosyal ağlarda 800,000’den fazla kez izlendi. Cameron, sanatçıların siyasi ve ekonomik değişimin güçlü temsilcileri olduğuna inanıyor. Şu an New York’ta yaşıyor.

 

Natalia Vodianova

Natalia, Rus bir top model ve oyuncu. Sanatçılar ve fotoğrafçılara ilham kaynağı olan Natalia, modern kadının öyle güçlü bir sembolü oldu ki, Vanity Fair onu yüzyılın modeli ilan etti.

Natalia, L’Oreal Paris markasının elçisi. Dünyanın en ünlü moda dergilerinin kapakları için poz verdi ve Steven Meisel, Mario Testino, Peter Lindbergh, Patrick Demarchelier, Bruce Weber, Annie Leibovitz, Paolo Roversi, Steven Klein, Mario Sorrenti ve merhum Irving Penn gibi ikon fotoğrafçılar tarafından ölümsüzleştirildi. Stella McCartney, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Givenchy, Versace, Diane Von Furstenberg ve Gucci defilelerinde yer aldı. Yakın zamanda, Guerlain Cosmetics’in yüzü oldu.

Natalia, Glamour dergisinin Yılın Kadını ödülü dâhil çok sayıda ödül kazandı.

 

Raquel Zimmermann

Brezilyalı model Raquel Zimmermann güzelliği ve profesyonelliğiyle moda dünyasında kendini gösterdi. Ünlü tasarımcılar, editörler ve fotoğrafçılar için adeta bir ilham kaynağıydı.

Sarışın, mavi gözlü ve 1.80 metrelik boyuyla Brezilya’nın güneyindeki Bom Retiro De Sul kentinden gelir gelmez sektörün dikkatini hemen çekti. Gucci, Calvin Klein CK, Fendi, Hermes, Balenciaga, Dolce & Gabbana, Versace, Yves Saint Laurent, ve Max Mara gibi sayısız markanın yüzü oldu. Vogue, Harper’s Bazaar, V Magazine, Pop ve W Magazine gibi dergilere poz verdi ve birçok fotoğrafçının dikkatini çekti. Birkaç isim vermek gerekirse, bu fotoğrafçılar Steven Meisel, David Sims, Mert Alaş ve Marcus Piggott, Craig McDean, Inez Van Lamsweerde ve Vinoodh Matadin, ve Steven Kelin idi.

Steven Meisel’ın çektiği fotoğraflarıyla 2007 yılında Vogue America kapağını süsledi.

Sahip olduğu şöhrete rağmen, Raquel ailesine ve biricik ülkesi Brezilya’ya çok bağlı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz